اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و ارمنستان زمینه‌ساز توسعه‌ی همکاری‌های علمی و آموزشی

اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و ارمنستان زمینه‌ساز توسعه‌ی همکاری‌های علمی و آموزشی


در دیدار سفیر ارمنستان با رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز عنوان شد؛

اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و ارمنستان زمینه‌ساز توسعه‌ی همکاری‌های علمی و آموزشی

 

 

 
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اشتراکات فرهنگی دو کشور ایران و ارمنستان زمینه‌ساز توسعه‌ی همکاری‌های علمی و آموزشی میان دانشگاه‌های دو کشور خواهد بود.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه پیش از ظهر امروز چهارشنبه در دیدار با سفیر ارمنستان در ایران، به اشتراکات فرهنگی و اجتماعی و همکارهای دیرینه دو کشور ایران و ارمنستان اشاره کرد و گفت: این اشتراک‌ها می‌تواند زمینه‌ی همکاری‌های آموزشی و علمی دو کشور را فراهم کند.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه شهید چمران اهواز تحت عنوان دانشگاه جندی‌شاپور یک هزار و هفت‌صد سال قدمت دارد و به‌عنوان کهن‌ترین دانشگاه جهان شناخته می‌شود، گفت: دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در سال 1334 در این شهر بنیان‌گذاری شد و پس از شهادت دکتر مصطفی چمران تغییر نام‌یافته است؛ این دانشگاه در حال حاضر دارای 17 دانشکده و بیش از 15 هزار نفر دانشجو است که پنج هزار نفر در مقطع تحصیلات تکمیلی و 10 هزار نفر نیز در مقطع لیسانس تحصیل می‌کنند.
رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز بابیان اینکه بیش از ۶۰۰ عضو هیئت علمی تمام‌وقت در این دانشگاه مشغول به تدریس هستند، ادامه داد: بر اساس ارزیابی‌های انجام‌شده این دانشگاه جزو 10 دانشگاه جامع برتر کشور است.
خواجه درباره‌ی فعالیت‌های مرکز آموزش زبان فارسی به  غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: در حال حاضر بیش از 850 دانشجوی خارجی در این دانشگاه در حال تحصیل هستند.
 
*تدریس زبان فارسی در دانشگاه دولتی کشور ارمنستان
سفیر ارمنستان در ایران نیز با اشاره به اینکه ارتباط میان ملت‌ها از محیط‌های علمی آغازشده و توسعه می‌یابد، بیان کرد: ارامنه و ایرانیان از دیرباز ارتباطات فرهنگی و اجتماعی بسیاری با یکدیگر داشته‌اند.
آرتاشس تومانیان، بیان کرد:  بازدیدهای بسیاری از دانشگاه‌ها و استان‌های مختلف کشور ایران داشته‌ام و به این واسطه اطلاعات مفیدی درباره‌ی فرهنگ، هنر، صنعت و اقتصاد کشور ایران به دست آورده‌ام؛ نخستین بار است که به استان خوزستان سفرکرده‌ام و از استقبال مسئولان این استان و مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز بسیار خرسندم.
وی افزود: ارتباط بین ملت‌ها از محیط‌های علمی آغازشده و توسعه می‌یابد؛ ارامنه و ایرانیان از دیرباز ارتباطات فرهنگی و اجتماعی بسیاری با یکدیگر داشته‌اند. در کشور ارمنستان نیز دانشگاه‌هایی با پیشینه‌ی بسیار کهن مانند دانشگاه شهید چمران اهواز وجود دارد.
سفیر ارمنستان در ایران، خاطرنشان کرد: قدمت دو کشور ارمنستان و ایران می‌تواند زمینه‌ی توسعه‌ی صنعت باستان‌شناسی را فراهم کند؛ در موزه ارمنستان اسناد و نسخه‌های دست‌نوشته درباره‌ی تاریخ کشور ایران وجود دارد. 
تومانیان بابیان اینکه شرایط لازم برای همکاری‌های علمی و آموزشی میان دانشگاه‌های کشور ارمنستان و ایران فراهم است، اضافه کرد: در دانشکده‌ی شرق‌شناسی دانشگاه دولتی ارمنستان رشته‌ی زبان فارسی آموزش داده می‌شود که استادان این دانشکده با استادان ایرانی در ارتباط هستند.
وی، خاطرنشان کرد: در سال‌های گذشته استقبال بسیاری خوبی از رشته‌های مرتبط با مهندسی، کامپیوتر، ریاضی و... در کشور ارمنستان شده است و می‌توان برای همکاری‌های بیشتر میان دانشگاه‌های ایران و ارمنستان برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام داد.
سفیر ارمنستان در ایران، گفت: در کشور ارمنستان حدود 70 دانشگاه فعالیت دارد و دانشجویان ایرانی نیز در این دانشگاه‌ها مشغول به تحصیل هستند. در قرن حاضر با توسعه‌ی فنّاوری دیگر فاصله‌ای میان کشورها وجود ندارد.
*آمادگی دانشگاه شهید چمران اهواز برای ایجاد کرسی زبان ارمنی 
دکتر علیرضا جلیلی‌فر معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست اظهار امیدواری کرد حضور سفیر ارمنستان در دانشگاه شهید چمران اهواز بتواند آغاز فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی با دانشگاه‌های این کشور باشد.
وی، گفت: هم‌اکنون ارتباطاتی میان دانشگاه شهید چمران اهواز و برخی از دانشگاه‌های کشور ارمنستان برقرارشده است و برخی فارسی آموزان این کشور در مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه آموزش می‌بینند.
معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: انتظار داریم که سفارت کشور ارمنستان در ایران بتواند زمینه‌ی توسعه‌ی فعالیت‌های علمی و آموزشی دانشگاه شهید چمران اهواز با دانشگاه‌های این کشور را بیش‌ازپیش فراهم نماید. در هر دو کشور ظرفیت‌های بسیاری برای همکاری وجود دارد که باید از آن‌ها برای گسترش ارتباطات میان دو کشور دوست و همسایه استفاده کرد.
جلیلی‌فر، خاطرنشان کرد: در دانشگاه شهید چمران اهواز آمادگی لازم برای راه‌اندازی کرسی زبان ارمنی و همچنین کمک به تقویت تقویت کرسی زبان فارسی در دانشگاه‌های کشور ارمنستان وجود دارد.
 
*عقد 150تفاهم‌نامه‌ی همکاری با صنایع استان در چهار سال گذشته
دکتر افشین قنبرزاده مدیر گروه کارآفرینی و ارتباط با صنعت دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست، بیان کرد: در چندسال گذشته سیاست دانشگاه بر این اساس پایه‌گذاری شده که با تدوین برنامه‌هایی زمینه‌ی ارتباط با صنعت و کارآفرینی به‌خوبی فراهم شود.
وی، افزود: در این راستا بیش از 17 مرکز تحقیقاتی و پژوهشکده در دانشگاه شهید چمران اهواز راه‌اندازی شده است و با توجه به اینکه خوزستان مهد صنعت نفت کشور است و 80 درصد نفت، گاز، کشاورزی و فولاد کشور محسوب می‌شود توانسته‌ایم در حوزه ارتباط با صنعت به‌خوبی عمل کنیم.
وی، خاطرنشان کرد: نتیجه‌ی این فعالیت‌ها در چهار سال گذشته منجر به عقد بیش از 150 قرارداد (کوتاه و بلندمدت) به مبلغ 100 میلیون یورو است؛ همچنین در مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز 70 شرکت فعالیت دارند که برای حدود 450 نفر ایجاد اشتغال شده است.
 
*ارتباط عمیق تاریخ و تمدن دو کشور ایران و ارمنستان
دکتر شهرام جلیلیان رئیس دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: تاریخ و فرهنگ و تمدن دو کشور ایران و ارمنستان همواره پیوستگی عمیقی با یکدیگر داشته است؛  و به دلیل این اشتراکات است که در بنگاه‌های تاریخی، مردم ارمنستان ایران را دوست و پناهگاه خود می‌دانستند.
وی، افزود: خرسندیم که در سراسر تاریخ همواره این روابط عمیق وجود داشته است؛ ارامنه‌ی ایرانی‌تبار نقشی بی‌بدیل در فرهنگ و تمدن معاصر ایران دارند و در صنعت چاپ کتاب، هنر، سینما، ورزش و... کشور ایران درخشیده‌اند.
جلیلیان، خاطرنشان کرد: در دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز این آمادگی راداریم که با استادان حوزه‌ی زبان و ادبیات کشور ارمنستان همکاری داشته و با حمایت سفارت ارمنستان در ایران استادان دانشگاه شهید چمران اهواز بتوانند در دانشگاه‌های کشور ارمنستان حضورداشته باشند.
وی، ادامه داد: دانشکده‌ی باستان‌شناسی شوش دانشگاه شهید چمران اهواز می‌تواند این امکان را فراهم کند که باستان‌شناسان کشور ارمنستان به خوزستان سفر کرده و پروژه‌های تحقیقاتی مشترک با محققان استان را انجام دهند.
 
*حضور دانشجویان کشور ارمنستان در مدارس بهاره و پاییزه دانشگاه 
مدیر مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، بیان کرد: زبان فارسی بیش از هر چیزی زمینه‌ی همکاری دانشگاه شهید چمران اهواز با دیگر دانشگاه‌های خارجی را فراهم کرده است؛ از ابتدای سال 1400 مدرسه‌ی آموزش زبان فارسی در این دانشگاه راه‌اندازی شده است و در مدرسه‌ی بهاره یک دانشجو و در مدرسه‌ی پاییزه نیز پنج دانشجو از دانشگاه ایروان حضور دارند.
دکتر داوود پورمظفری اظهار امیدواری کرد با حمایت سفارت ارمنستان در ایران این روابط در حوزه‌ی آموزش ادامه داشته باشد و پس از پایان همه‌گیری بیماری کرونا زمینه‌ی همکاری‌های آموزشی بیشتر میان دانشگاه شهید چمران اهواز و دانشگاه‌های کشور ارمنستان فراهم شود.
آدرس کوتاه :