کمک به صنایع در ساخت تجهیزات از ماموریت های مهم دانشگاه ها است

معاون پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد:

کمک به صنایع در ساخت تجهیزات از ماموریت های مهم دانشگاه ها است

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: از جمله ماموریت های مهم دانشگاه ها کمک به صنایع داخلی برای تولید تجهیزات و خودکفایی کشور است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر ابراهیم حاجی دولو امروز چهارشنبه 11 بهمن ماه در نخستین کنفرانس بین المللی مکانیک مواد و تجهیزات پیشرفته که در دانشکده مهندسی برگزار شد، اظهار کرد: استان خوزستان از نظر حجم فعالیت های صنعتی و میزان ارزش تولیدات ناخالص استان دوم کشور است و به دلیل وجود صنایع بزرگ و اساسی نقش مهمی در اقتصاد ملی دارد.

وی افزود: وجود صنایع نفت و گاز، نیشکر، کشاورزی و ... موجب شده خوزستان قطب تجهیزات مهم صنعتی، فنی و مکانیکی باشد و مهد صنعت مکانیک از جمله پمپ ها، توربین ها، مبدل ها، الکتروموتورها، مخازن، شیرآلات، مته ها و لوله های حفاری  و... گردد.

معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز با طرح این سوال که نقش دانشگاه در رابطه با این صنایع چیست؟، عنوان کرد: در گذشته نقش دانشگاه تربیت نیرو برای گرداندن این صنایع بود اما این نقش الان تغیر بافته و ماموریت های جدید برای دانشگاه ها تعریف شده است.

حاجی دولو، تصریح کرد: با توجه به وضعیت تحریم های ظالمانه اعمال شده برای کشورمان نقشی که برای دانشگاه ها تعریف شده در کنار تربیت نیرو تامین نیازهای بخش صنعت کشور می باشد که در گذشته از خارج تامین می شد.

وی گفت: اگر این نقش به خوبی اجرا نشود دانشگاه ها کم کم به حاشیه می روند؛ دانشگاه همان طور که موفق شد در تربیت نیرو وظیفه خود را انجام دهد این کار را نیز انجام خواهد داد اما این مساله به ایجاد زیرساخت های لازم نیاز دارد.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، تاکید کرد: مراکز و شرکت های دانش بنیان وابسته به دانشگاه ها نهادهایی هستند که می‌توانند این ماموریت ها را برعهده بگیرند؛ یکی از برنامه‌های وزارت علوم این تعریف طرح های کلان است.

حاجی دولو، افزود: دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این زمینه اقدامات خوبی را انجام داده و چندین پروژه کلان ملی و استانی نیز منعقد شده است و این کنفرانس نیز می تواند شروع مناسب تری برای این کار باشد که امیدواریم دانشگاه سازکارهای لازم را فراهم  و صنایع نیز همکاری های بیشتری داشته باشند.

گفتنی است این کنفرانس بین المللی با حضور استادانی از داخل و خارج از کشور و مسئولان، اعضای هیات علمی و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.