کرسی‌های آموزشی زبان فارسی در کشورهای هندوستان و اتریش به دانشگاه شهید چمران اهواز واگذار شد

ادامه‌ی فعالیت کرسی‌های آموزش زبان فارسی در کشورهای هندوستان و اتریش با حضور مجازی استادان دانشگاه شهید چمران اهواز، انجام می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، با موافقت معاونت گسترش زبان فارسی و ایران‌شناسی در خارج از کشور مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در خصوص واگذاری کرسی‌های آموزش زبان فارسی و ایران‌شناسی در دو کشور هندوستان و اتریش به دانشگاه شهید چمران اهواز، از این پس اعضای هیئت علمی گروه زبان و ادبیات فارسی و مرکز آموزش زبان فارسی به غیرفارسی زبانان دانشگاه (آزفا) مسئولیت اجرای برنامه‌های آموزشی این کرسی‌های را بر عهده خواهند داشت.

در نامه‌ی موافقت این معاونت با اشاره به ظرفیت آموزشی و علمی و فعالیت‌های ارزنده مرکز آزفا و همچنین سابقه‌ی اعزام استادان گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز به چند کشور جهان خاطرنشان شده است: گروه زبان و ادبیات فارسی با همکاری مرکز آموزش زبان فارسی (آزفا) گسترش این زبان به شکل مجازی در کشورهای هندوستان و اتریش، ادامه‌ی فعالیت کرسی‌های مربوط و ادامه‌ی تحصیل داوطلبان را بر عهده گیرند.

گفتنی است مرکز آزفا دانشگاه شهید چمران اهواز فعالیت خود را از سال 1394 آغاز کرد و پس از مدتی مجوز رسمی فعالیت خود را از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دریافت کرد. مرکز آزفای دانشگاه شهید چمران اهواز تنها مؤسسۀ رسمی و تخصصی آموزش زبان فارسی به غیرفارسی‌زبانان در استان خوزستان است.

مرکز آزفا یکی از واحدهایی است که در پروژه بین‌المللی سازی دانشگاه نقش مهمی را ایفا می‌کند. این مرکز مأموریت دارد در راستای ترویج و آموزش زبان‌ فارسی و اشاعه فرهنگ و تمدن ایرانی، زمینه‌های جذب و آموزش زبان فارسی به دانشجویان، گردشگران و فعالان اقتصادی را فراهم نماید. مرکز آزفای دانشگاه تاکنون تعدادی از دانشجویان متقاضی تحصیل در دانشگاه از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، یمن و جمهوری چک آموزش داده‌ است.

از نوروز سال 1397 تا اردیبهشت‌ماه 1400 آموزش زبان فارسی به دانشجویان بین‌المللی در این مرکز به طور مستمر ادامه داشته و از رشد فزاینده‌ای برخوردار بوده است. تاکنون 547 دانشجو از کشورهای عراق، سوریه، لبنان، ارمنستان، ازبکستان و پاکستان زبان فارسی را در مرکز آزفای دانشگاه فرا گرفته‌اند. طبق برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده در ادامه سال 1400 کشورهای هندوستان، اتریش هم به فعالیت‌های مرکز آزفا افزوده خواهد شد.

لازم به ذکر است به منظور گسترش فعالیت‌های بین‌المللی و بازیابی جایگاه دانشگاه در منطقه و جهان، همکاری‌های علمی و آموزشی با دانشگاه‌های جهان با جدیت بیشتری پیگیری شده است که همکاری مشترک با دانشگاه‌های «چالز پراگ» و عقد تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های «ترنت» کشور کانادا، «اسلو» کشور نروژ، «نانت» کشور فرانسه و «باسیلیکاتا» کشور ایتالیا از این جمله است.