معاون سیاسی استانداری: ضرورت مدیریت پیامدهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی ناشی از سیل در خوزستان

در کارگروه فرهنگی شبکه ملی جامعه و دانشگاه مطرح شد:

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان بر ضرورت بررسی دقیق پیامدهای ناشی از سیل در خوزستان و ارائه راهکار برای حل و مدیریت مشکلات از سوی دانشگاهیان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی‌حسین حسین‌زاده، در نشست کارگروه فرهنگی شبکه ملی جامعه و دانشگاه با اشاره به پیامدهای ناشی از سیل در خوزستان، اظهار کرد: خطرات ناشی از سیل به پایان می‌رسد، ولی این بحران پیامدهای فنی، اجتماعی و فرهنگی نیز خواهد داشت و لازم است اعضای هیات علمی دانشگاه برای حل این مشکلات کمک کنند و راه حل ارائه دهند.

وی افزود: در حال حاضر بیش از ٩٠ اردوگاه برای اسکان سیل‌زدگان در استان داریم که این مکان‌ها، محلی برای اسکان اضطراری هستند و برای اسکان کوتاه‌مدت در نظر گرفته شده‌اند؛ در نتیجه تا حل مشکل روستاها، لازم است به فکر حل مساله اسکان موقت سیل‌زدگان باشیم.

حسین‌زاده تصریح کرد: افرادی که از خارج استان برای کمک می‌آیند، مدتی می‌مانند و کارهایی نیز انجام می‌دهند، ولی در نهایت می‌روند و پیامدهای ناشی از سیل برای خوزستان می‌ماند و این ما هستیم که باید برای حل این مشکلات چاره‌اندیشی کنیم و لازم است در حوزه مسایل اجتماعی و فرهنگی با دورنمای بیشتری ورود کنیم.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان تاکید کرد: لازم است با بررسی کارشناسانه، مشکلات و پیامدهای ناشی از سیل در خوزستان را به دقت احصاء کنیم. برخی مشکلات مشاهده شده،  وجود دارد که نیازمند بررسی دقیق است. به عنوان مثال اکنون تعداد زیادی از زمین‌های کشاورزی و مزارع نیشکر استان به زیر آب رفته و خسارت دیده‌اند و احیا و بازسازی آنها، زمان‌بر است و این خسارت‌ها باید به دقت بررسی و به مدیران مرتبط در تهران منعکس شود و دانشگاهیان نیز راه‌کارهایی برای مدیریت موضوع پیشنهاد دهند.

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از صنایع کوچک و زمین‌های کشاورزی به زیر آب رفته و آسییب دیده و این موضوع ممکن است بر شرایط اقتصادی استان تاثیرگذار باشد، در نتیجه استادان اقتصاد دانشگاه نیز باید راه‌کارهایی برای جلوگیری از بروز مشکلات اقتصادی برای استان پیش‌بینی کنند.

گفتنی است در این نشست مسایل پیرامون کمک به سیل زدگان استان خوزستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.