امروزه پرورش اسب به عنوان یک صنعت پرسود و با گردش مالی بسیار بالا شناخته می‌شود

امروزه پرورش اسب به عنوان یک صنعت پرسود و با گردش مالی بسیار بالا شناخته می‌شود


در نخستین همایش ملی دانشجویی طب اسب مطرح شد؛

امروزه پرورش اسب به عنوان یک صنعت پرسود و با گردش مالی بسیار بالا شناخته می‌شود





رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و عضو هیئت‌علمی دانشکده دامپزشکی این دانشگاه، بابیان اینکه اسب یک سرمایه ملی است که مورد غفلت قرارگرفته، گفت: امروزه پرورش اسب به عنوان یک صنعت پرسود و با گردش مالی بسیار بالا در کشورهای پیشرفته موردتوجه خاص و عام است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غلامحسین خواجه امروز چهارشنبه 18 بهمن ماه در نخستین همایش ملی دانشجویی طب اسب که در دانشکده دامپزشکی برگزار شد، اظهار کرد: شواهد و قراین نشان می‌دهد در سال‌های اخیر صنعت پرورش اسب در ایران رونق فراوانی داشته و علاقه مندان خاص خود را یافته است.

وی بیان کرد: بی‌شک حراست و پاسداشت ثروت‌ها و سرمایه‌ها، یک وظیفه ملی و همگانی است و به جرئت می‌توان گفت اسب یک سرمایه ارزشمند ملی محسوب می‌شود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، افزود: همواره اسب و پرورش آن تداعی‌کننده نام سرزمین ایران بوده و هست؛ کمتر اثر و میراث به جای مانده از گذشتگان است که به نقش و تأثیر اسب در زندگی انسان اشاره نکرده باشد.

خواجه، ادامه داد: اگرچه با پیشرفت صنعت و تکنولوژی کارکرد اسب محدودشده اما تکنولوژی هرگز نمی‌تواند جای کاربردهای خاص اسب را بگیرد و کارکردهای منحصربه‌فرد این حیوان هیچ‌گاه از دید متخصصان پوشیده نخواهد بود.

وی تصریح کرد: متأسفانه در حفظ و حراست از منابع ملی خود کوتاهی و قصور داشته و بسیار دیر متوجه اهمیت این سرمایه‌ها شده‌ایم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، با اشاره به وضعیت درمانگاه دامپزشکی این دانشگاه، اضافه کرد: بر اساس گزارش‌ها در سال‌های اخیر تعداد مراجعات اسب به بیمارستان دامپزشکی دانشگاه به بیش از ده برابر افرایش یافته است و این مسئله نشان‌دهنده اهمیت پرورش‌دهندگان و همکاران ما به این صنعت است.

خواجه گفت: برگزاری این همایش فرصتی مناسب است که با اشتراک گذاشتن معلومات به دانسته‌های دامپزشکان جوان که در این کنگره شرکت دارند، افزود شود.

در ادامه نیز سعید یزدانی نیا، دبیر اجرایی نخستین کنگره ملی دانشجویی طب اسب، اظهار کرد: ازآنجایی‌که کمتر رویدادی با موضوع اسب در کشور برگزارشده، تصمیم گرفته شد به صورت اختصاصی و در بخش‌های مختلف مانند بیماری‌ها، مامایی، جراحی، طب ورزشی و ... همایشی ترتیب داده شود تا همه دانشجویان و استادان دستاوردهای علمی خود را تبادل کنند.

وی افزود: 88 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال‌شده که 21 مقاله به صورت سخنرانی، 58 مقاله به صورت پوستر و 7 مقاله نیز مردود اعلام شد. این همایش در شش پنل در دو روز برگزار می‌شود و اعضای کمیته علمی و داوران شامل 48 نفر از استادان دیگر دانشگاه‌های سراسر کشور هستند.

آدرس کوتاه :