سه‌شنبه, 2 آبان 1396
تاريخ :
 ۱۳۹۶/۰۱/۳۱
ساعت : ۱۰:۱۴:۲۵

مشاور وزیر و رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه دوره‌ی توسعه کمی در وزارت علوم به پایان رسیده است بیان کر: باید به سمت توسعه کیفی پیش برویم و خواهان برنامه‌ریزی‌های مدون و انجام فعالیت‌های کارآموزی برای دانشجویان باشیم.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر عبدالرضا باقری امروز 30 فروردین‌ماه در جلسه‌ای با حضور هیئت‌های امنا و هیئت ممیزه این دانشگاه بیان کرد: وزارت علوم برگرفتن تعداد زیاد دانشجوی دکترا اصراری ندارد و این مسئله به همه‌ی روسای دانشگاه‌ها ابلاغ‌شده است.

وی افزود: تنها باید پنج درصد از دانشجویان یک دانشگاه در دوره دکترا مشغول باشند و حداکثر ۲۵ درصد دیگر از دانشجویان نیز در مقطع کارشناسی ارشد و این مسئله بارها به روسای دانشگاه‌ها تذکر داده‌شده است.

مشاور وزیر علوم بیان کرد: در کل کشور ۹ هزار دانشجوی دکترا وجود دارد که در خوش‌بینانه‌ترین حالت این تعداد به ۱۰۰۰ نفر در سال می‌رسد این در حالی است که تعداد دانشجویان مقطع دکترای هر دانشگاه بالای ۱۰ درصد است.

باقری در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آیین‌نامه ارتقاء اعضای هیئت‌علمی بیان کرد: این آیین‌نامه هر ۵ سال یک‌بار تغییر می‌کند. در قانون پنجم توسعه کشور دولت‌ها مکلف شدند با توجه به رویکرد کشور و تحقق اهداف برنامه آیین را ارتقا و بازبینی کنند.

رئیس مرکز هیئت‌های امنا و هیئت‌های ممیزه وزارت علوم تحقیقات و فناوری ادامه داد: در این زمینه سؤالات، شبهات  و ایراداتی را که دانشگاه‌ها مطرح می‌کنند جمع‌آوری و در زمان بازنگری از آن استفاده می‌کنیم و در بازنگری اخیر از نظارت حداقل ۳۰ دانشگاه و پژوهشکده کشور استفاده‌شده است.

باقری بیان کرد: بی‌شک  نمی‌توان آیین‌نامه‌ی تدوین کرد که مورد تأیید تمامی اعضای هیئت‌علمی باشد در مجموع آیین‌نامه ارتقا گام‌های به جلو برداشته است.

وی در خصوص وضعیت استان خوزستان نیز گفت تمامی مسائل مطرح‌شده از سوی هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در این جلسه را در خصوص عقب‌ماندگی‌های این دانشگاه قبول دارم و در این زمینه نیز به نظر می‌رسد نیاز به بازنگری‌های وجود دارد که در جلسات وزارتخانه این مسائل پیگیری خواهد شد.

مشاور وزیر علوم ادامه داد: بیشتر نگاه وزارتخانه این است که سیاست‌گذاری و نظارت‌های لازم را داشته باشد و تلاش ما نیز این است که در امور دانشگاه‌ها کمترین دخالت را داشته باشیم.

باقری ادامه داد: انجمن‌های علمی باید مسائل مربوط به دولت را موردنقد و بررسی قرار دهد و این مسئله باید در سرلوحه امور آن‌ها قرار گیرد. اگر نقد علمی و منصفانه داشته باشیم بیشتر موجب ارتقا خواهد شد .

گفتنی است در این نشست اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به بیان نظرات خود درباره مسائل مختلف پرداختند.

دانشگاه شهيد چمران اهواز