سه‌شنبه, 2 آبان 1396
رو عنوان : دکتر خادمی زاده خبر داد:
عنوان : سازماندهی طرح‌های پژوهشی دانشگاه در كتابخانه مركزی و مركز اسناد
تاريخ :
 ۱۳۹۶/۰۱/۳۰
ساعت : ۱۳:۳۰:۵۹

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز بیان کرد: طرح‌های پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد این دانشگاه ساماندهی می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر خادمی زاده دراین‌باره بیان کرد: طرح‌های پژوهشی یافته‌های تحقیقاتی هستند که با بودجه معاونت پژوهشی دانشگاه و یا همکاری با سازمان‌های دیگر توسط اعضاء هیئت‌علمی دانشگاه انجام می‌شود، لذا از منابع اطلاعاتی غیر کتابی هستند که دارای ارزش علمی بالایی می‌باشند.

وی ادامه داد:  به همین منظور و ازآنجایی‌که در بخش اسناد و مدارک کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد تعدادی طرح پژوهشی (تا سال 1382) موجود بود، جهت تکمیل این مجموعه و جمع‌آوری سایر طرحهای پژوهشی دانشگاه، مکاتبات کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد از سال 1389 با معاونت پژوهش و فناوری آغاز شد.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: پیرو خبر اطلاع‌رسانی شده از طریق کتابخانه مرکزی ارسال گزارش طرح‌های پژوهشی پس از وقفه‌ای طولانی میسر شد و گزارشات رسیده در مجموعه گزارش‌های طرح‌های پژوهشی موجود در بخش اسناد و مدارک ادغام گردید و در مجموعه‌ای جداگانه از سایر مدارک موجود در بخش اسناد به تفکیک دانشکده، گروه و همچنین به ترتیب سال در هر گروه مرتب گردید.

خادمی زاده بیان کرد: ورود اطلاعات و نمایه‌سازی این گزارشات در نرم‌افزار کتابخانه‌ای آذرسا انجام‌شده و بازیابی آن‌ها از طریق نام دانشکده، گروه، عنوان گزارش طرح، مجری مسئول، همکار پژوهش و توصیفگرها میسر است.

وی عنوان کرد: در حال حاضر فاز اول این پروژه شامل 641  نسخه گزارش طرح پژوهشی سازماندهی‌شده مربوط به دانشکده‌های ادبیات و علوم انسانی، اقتصاد و علوم اجتماعی، الهیات و معارف اسلامی، تربیت بدنی و علوم ورزشی، دامپزشکی، علوم، علوم آب، علوم تربیتی و روانشناسی، علوم ریاضی و کامپیوتر، علوم زمین، کشاورزی و مهندسی در بخش اسناد و مدارک کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد موجود است.

رئیس کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: فاز دوم این پروژه شامل 1000 نسخه طرح‌ پژوهشی است که اخیراً ابتدای این ماه به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد ارسال‌شده است.

خادمی زاده، اظهار کرد: سازماندهی و ورود اطلاعات آن‌ها در نرم‌افزار کتابخانه به تفکیک دانشکده و گروه مطابق با سایر گزارشات واردشده آغازشده که پس از اتمام فرآیند سازماندهی و ورود اطلاعات آن‌ها، اطلاع‌رسانی خواهد گردید.

وی افزود: همچنین در اجرای فاز دوم سازماندهی گزارشات طرح‌های پژوهشی، فایل‌های دیجیتالی تعدادی از طرح‌ها  که در دسترس می‌باشند و به کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد تحویل داده‌شده است نیز به رکوردهای مربوطه الحاق خواهند شد.

وی ادامه داد: کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد در تلاش است با همکاری معاونت محترم پژوهش و فناوری و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه مجموعه‌ای به‌روز از طرح‌های پژوهشی انجام‌شده در دانشگاه را در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد با نیل به اهدافی مانند آگاهی و امکان دسترسی سریع کلیه اعضاء هیئت‌علمی، دانشجویان و محققین داخل و خارج از دانشگاه از یافته‌های پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز، دسته‌بندی به تفکیک دانشکده و گروه مربوط مجری مسئول طرح، همچنین نمایه‌سازی طرح‌های پژوهشی به طریقی که طرح‌های پژوهشی مانند کتاب‌ها و سایر منابع اطلاعاتی فهرست شده دارای شماره بازیابی مشخص، امکان دسترسی به گزارش طرح‌های پژوهشی از طریق نرم‌افزار آذرسا و اطلاع‌رسانی در زمینه طرح‌های پژوهشی انجام‌شده به منظور جلوگیری از دوباره‌کاری که منجر به اتلاف نیرو و هزینه در دانشگاه و  نگهداری متمرکز طرح‌های پژوهشی دانشگاه در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد به منظور حفظ اسناد مربوط به پیشینه دانشگاه و تولید علم در خوزستان در بخش اسناد و مدارک را جمع‌آوری و ساماندهی نماید.

گفتنی است جدول طرح‌های پژوهشی موجود در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز را می توانید در فایل الحاقی مشاهد فرمایید.

دانشگاه شهيد چمران اهواز