20 درصد از کل آلایندگی کشور ناشی از نیروگاه‌های حرارتی است

رئیس انجمن علمی انرژی بادی ایران:

20 درصد از کل آلایندگی کشور ناشی از نیروگاه‌های حرارتی است

رییس انجمن علمی انرژی‌های بادی ایران با اشاره به اینکه توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر امروز فراتر از تولید انرژی الکتریکی است، اظهار کرد: آمار وزارت نیرو نشان می‌دهد که نزدیک به 20 درصد از کل آلایندگی کشور ناشی از کار نیروگاه‌های حرارتی است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر سیدهاشم اورعی‌میرزمانی در یازدهمین همایش استانی انرژی‌های بادی که امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت در دانشکده مهندسی برگزار شد، بابیان اینکه باید بپذیریم که دوران نفت و گاز برای تولید انرژی الکتریکی به سر آمده است، گفت: یکی از ویژگی‌های پروژه‌های بادی و مشابه آن، سرمایه‌بر بودن آن‌ها است و اگر بخواهیم برنامه‌ ششم توسعه را در بخش انرژی تجدید‌پذیر اجرا کنیم، سالی شش هزار میلیارد تومان باید سرمایه‌گذاری شود.

وی افزود: چندی پیش بانک جهانی اعلام کرد که هیچ پروژه‌ای برای نیروگاه غیر تجدیدپذیر فاینانس نخواهد کرد و این خبر بسیار مهمی برای پروژه‌های سنگین در کل دنیا است.

رییس انجمن علمی انرژی‌های بادی ایران ادامه داد: پارلمان اروپا تصویب کرده بود که تا سال 2030، 27 درصد از کل انرژی الکتریکی مصرفی جامعه اروپا از باد تأمین شود و الان لابی کرده و با مذاکرات با شرکت‌های دنیا اعلام کرده‌اند امروز سهم صنعت انرژی بادی در اقتصاد جامعه اروپا 36 میلیارد یورو شده که 263 هزار اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.

وی افزود: از آنجایی که صنعت انرژی بادی نقش مؤثری در اقتصاد دارد، یک ماه پیش پارلمان اروپا تصویب کرد که این سهم به 35 درصد برسد که قابل‌توجه است.

اورعی میرزمانی، گفت: کشور ترکیه که به لحاظ جمعیتی و اقلیمی مشابه کشور ایران است اقدامات خود در حوزه انرژی‌های بادی را بعد از ما آغاز کرد و امروز شش هزار و 500 مگاوات انرژی بادی متصل به شبکه دارد؛ جالب اینکه کمتر از یک سال قبل وزارت انرژی ترکیه قانونی را ابلاغ کرد که از این پس دو سوم مجوزهایی که برای نیروگاه تولید انرژی الکتریکی صادر می‌شود فقط می‌تواند تجدیدپذیر باشد و این روند در تمامی دنیا در دست انجام است.

استاد دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: با نگاهی به جهان در یک دوره ده‌ساله انرژی بادی ظرفیت محسوبه کل در حال افزایش بوده و در سال 2016 نزدیک به 55 هزار مگاوات یعنی برابر پیک بار یک سال ایران در یک سال به ظرفیت انرژی بادی در جهان افزوده‌شده و این روندی افزایش است.

اورعی‌میرزمانی، تصریح کرد: منحنی سرمایه‌گذاری اروپا در ده سال اخیر در انرژی‌های مختلف نشان می‌دهد در انرژی‌های فسیلی تغیر چندانی نبوده اما در انرژی هسته‌ای از چهار سال قبل تاکنون کاهش قابل‌توجهی داشته و نکته قابل‌توجه این است که هیچ‌کدام از انرژی‌های تجدیدپذیر نرخ رشدی مانند باد نداشته‌اند.

وی ادامه داد: در ایران ظرفیت منصوبه حدود 77 هزار مگاوات است و پیک بار در سال گذشته حدود 55 هزار مگاوات و ظرفیت منصوبه باد بین 100 تا 200 مگاوات است.

استاد دانشگاه صنعتی شریف تصریح کرد: واقعیت این است که توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر امروز به مراتب فراتر از تولید انرژی الکتریکی است؛ از یک منظر مسئله زیست‌محیطی را باید بررسی کنیم و واقعیت این است که با معضلات زیادی مواج‌هایم  و از آن بدتر اینکه مواجه خواهیم بود.

اورعی‌میرزمانی بابیان اینکه وزارت نیرو ایران تمام هم‌وغم خود را برای توسعه نیروگاه‌های حرارتی گذاشته است، تصریح کرد: این وزارت اعلام کرد که تا پایان دولت دوازدهم، چهار هزار مگاوات نیروگاه بادی و خورشیدی خواهیم داشت.

وی با اشاره به نقش صنعت انرژی بادی در اقتصاد کشور، گفت: در بررسی که در انجمن انجام دادیم، 13 پارامتر موردنظر قرار گرفت که توسعه صنعت انرژی بادی در اقتصاد کشور، ایجاد اشتغال، جلوگیری از مهاجرت، امنیت مناطق مرزی، پدافند غیرعامل، برقراری توازن اقتصادی در نقاط مختلف کشور و... نقش ایفا می‌کند و مسئله فراتر از تولید انرژی الکتریکی است.

اورعی‌میرزمانی در خصوص سرمایه‌گذاری خارجی، عنوان کرد: پروژه‌های تجدیدپذیر در ایران از جذابیت اقتصادی بسیار خوبی برخوردارند و ریسک سرمایه‌گذاری در ایران از یک تا 10، نمره پنج را دارد. مشکل کار اینجا است که بین تخصیص اعتبار و جذب آن در کشور فاصله است.

همچنین دکتر ریسبک استاد دانشگاه صنعتی برلین به بیان نکاتی درباره انرژی های تجدیدپذیر در دنیا و کشور ایران پرداخت.

در این نشست که با حضور استادان و دانشجویان دانشکده مهندسی همراه بود، میزگرد تخصصی و پرسش و پاسخ و همچنین دو کارگاه آموزشی نیز برگزار گردید.