گزارش ایسنا از ستاد استقبال دانشگاه شهید چمران اهواز

با تشریح برنامه‌های ستاد استقبال از دانشجویان جدیدالورود؛

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران:

مراسم ویژه استقبال 18 مهرماه برگزار می‌شود

برنامه یک ساله فرهنگی برای دانشجویان جدیدالورود طراحی شده‌است

رئیس ستاد استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه شهید چمران اهواز اقدامات این ستاد در سال تحصیلی جدید را تشریح کرد.

دکترعلیرضا مخبردزفولی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی‌وآموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهارداشت: ستاد استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه، از اوایل شهریورماه با تشکیل جلسات منظم کار خود را آغاز کرد. 7 کمیته در این ستاد تعریف شده که متشکل از معاونت‌های مختلف دانشگاه و کمیته دانشجویی است.

وی ادامه‌داد: با توجه به پیچیدگی‌ و اهمیت مرحله "گذار از دوره دانش‌آموزی به دانشجویی"، همین جمله به عنوان شعار ستاد انتخاب شد و تلاش این است که امسال با یک برنامه‌ریزی همه جانبه، برنامه یک ساله فرهنگی برای دانشجویان جدیدالورود داشته باشیم و کمک کنیم که گذار از مرحله دانش‌آموزی به دانشجویی یا نوجوانی به جوانی با کم‌ترین سردرگمی، تنش و اضطراب انجام شود.

رئیس ستاد استقبال از دانشجویان جدیدالورود دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: ستاد برای نخستین‌بار با ترکیبی از نمایندگان همه معاونت‌های دانشگاه، نماینده نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری و حراست، بر سه زمینه کاری از جمله "تکریم دانشجویان جدیدالورود"، "جلوگیری از سردرگمی آن‌ها در مراحل انجام کار مانند ثبت‌نام، اسکان در خوابگاه‌ها، مسایل تغذیه و امور رفاهی" و "ایجاد انسجام در برنامه‌ها برای جلوگیری از گسیختگی و موازی کاری" تمرکز کرد.

مخبردزفولی افزود: مقرر شد کسانی که برای راهنمایی دانشجویان جدیدالوورد با ستاد استقبال همکاری می‌کنند، با پوشش‌های مخصوص در دانشگاه مستقر باشند. از این طریق دانشجویان متوجه می‌شوند که باید از چه کسانی مشورت و راهنایی بخواهند. همچنین دانشجویان همکار در کمیته دانشجویی این ستاد، مسئولیت خوش آمدگویی و راهنمایی دانشجویان جدید را به سمت دانشکده‌‌ها محل ثبت‌نام بر عهده دارند.

وی گفت: در بدو ورود به دانشگاه، ایستگاه مخصوصی مستقر شده است که کارت‌های حاوی اطلاعات لازم در خصوص مقررات آموزشی، فرایند ثبت‌نام، نقشه دانشگاه و کروکی دانشکده‌ها را در اختیار دانشجویان جدید قرار می‌دهد.

رئیس ستاد استقبال از دانشجویان جدید الورود دانشگاه شهید چمران اهواز اظهارداشت: همه دانشگاه از سوی اداره روابط عمومی برای راهنمایی دانشجویان جدید، نشانه‌گذاری شده است. همچنین نماینده معاونت دانشجویی در محل دانشکده‌ها مستقر است که هدایت دانشجویان را در زمینه ثبت‌نام برای اسکان در خوابگاه، امکانات رفاهی، تغذیه و بن غذا بر عهده دارد؛  این از رفت و آمد بی‌دلیل دانشجویان و اتلاف وقت آن‌ها جلوگیری می‌کند.

دکتر مخبردزفولی ادامه‌داد: همچنین با روسای بانک‌های ملی و تجارت واقع در دانشگاه، مذاکراتی انجام شد؛ باجه‌ای ویژه خدمات‌دهی به دانشجویان جدیدالورود اختصاص داده شده است. امسال به منظور ایجاد سامانه کامل اطلاعات دانشجویان جدیدالورود، فرم مشترکی از سوی همه معاونت‌‌ها، نهادها و بخش‌های مختلف دانشگاه در اختیار دانشجویان جدید قرار می‌گیرد. سال‌های گذشته همه معاونت، بخش‌ها و تشکل‌ها فرم جداگانه‌ای به دانشجویان می‌دادند که به این دلیل، بانک اطلاعاتی جامعی از دانشجویان وجود نداشت.

وی گفت: 18 مهرماه مراسم ویژه استقبال از دانشجویان جدیدالورود در آمفی‌تئاتر دانشکده علوم برگزار می‌شود که حجت‌الاسلام حسین دهنوی کارشناس صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، سخنران مراسم خواهد بود. همزمان با این مراسم، نمایشگاه کتاب و نرم‌افزار همراه با تخفیف ویژه و اهدای بن کتاب به دانشجویان جدیدالورود در سرسرای دانشکده علوم برپا می‌شود.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز افزود: در نظر داریم برای دانشجویان جدید، برنامه یک ساله فرهنگی را با بخش‌های متنوع طراحی و برنامه‌ریزی کنیم. در این یک سال، دوره‌های فرهنگی آموزشی شامل مشاوره‌های روانشناسی، دوره‌های مهارت‌های زندگی، مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌های ارتباطی و طرح "فرهنگ و اندیشه اسلامی" است. همچنین مسابقات حضوری و غیرحضوری کتابخوانی از کتب استاد شهید مطهری در طول یک سال برگزار می‌شود. این‌ها بخشی از برنامه‌های فرهنگی یک ساله است.