کافه کتاب دانشگاه با نگاهی به "امپراتوری هخامنشی" برگزار می‌شود

کافه کتاب این هفته دانشگاه با "نگاهی به امپراتوری هخامنشی" به بررسی کتاب نیمه‌تاریک بهشت (مذهب، امپراتوری و شکنجه) نوشته بروسن لینکلن، خواهد پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست کافه کتاب دانشگاه که دوشنبه 27 فروردین‌ماه  ساعت 14-12 در کتابخانه مرکزی طبقه سوم بخش مرجع برگزار می‌شود دکتر شهرام جلیلیان عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی به ایراد سخن می‌پردازد.

کتاب نیمه‌تاریک بهشت به مبحث دین و سیاست در دوره هخامنشیان می‌پردازد و بروس لینکلن که از برجسته‌ترین دین‌پژوهان معاصر و از شاگردان میرچا الیاده ( اسطوره‌شناس و دین‌پژوه نامدار) است در کتاب  «نیمه‌تاریک بهشت» با عنوان فرعی (مذهب، امپراتوری و شکنجه) قصد دارد تا به خوانندگان نشان دهد ساختن یک امپراتوری چه ملزومات ایدئولوژیک و مذهبی دارد و این ساختار عظیم سیاسی تا چه میزان جهانی بوده و در طول تاریخ کم و بیش ثابت مانده است .

این کتاب سعی دارد با دیدی گسترده‌ و فراتر از جهت‌گیری‌ها به ساختار سیاسی هخامنشیان بنگرد .

نویسنده  برای این منظور امپراتوری هخامنشی را به عنوان نمونه موردمطالعه خود برمی‌گزیند و قسمت اعظم کتاب را به بررسی و واکاوی امیال، اعتقادات و مباحثاتی اختصاص می‌دهد که منجر به شکل‌گیری و درنهایت زوال امپراتوری هخامنشی شد .

مطالعه کتاب نیمه‌تاریک بهشت به واسطه تصویر دقیقی که از تصورات و جهان‌بینی ایرانیان باستان به دست می‌دهد، برای پژوهشگران تاریخ، دین و سیاست بسیار سودمند خواهد بود. توجه به این نکته که بررسی ایدئولوژی‌های سیاسی و مذهبی و به‌تبع آن درک ما از فرآیندهای فرامادی در تاریخ ایران تا چه میزان اندک بوده است، اهمیت این کتاب را برای خوانندگان ایرانی دوچندان می‌کند .