کارگاه «فرهنگ عاشورایی و اخلاق بانوان» در دانشگاه شهید چمران اهواز

کارگاه آموزشی ویژه بانوان شاغل دانشگاه شهید چمران اهواز با عنوان «فرهنگ عاشورایی و اخلاق بانوان» برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این کارگاه که با استقبال وحضور گرم کارکنان زن روز یکشنبه 13 آذرماه در آمفی تئاتر دانشکده کشاورزی برگزار گردید، خانم توکلی اسلامی استاد دانشگاه به ایراد سخنرانی پرداخت.

وی نقش زنان را در همه صحنه‌ها موثر دانست و با استناد به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشت: در قرآن از زنانی که نمونه بارز عفت و حیا و شجاعت هستند و همچنین افرادی مانند همسر فرعون که دعا می‌‌فرمود «خدایا مرا از دست فرعون نجات بخش» و یا دختران شعیب به نیکی یاد شده است.

خانم توکلی اسلامی ادامه داد: این زنان به دلیل مقام والایی که نزد خداوند دارند، همکلام فرشتگان خواهند بود و همکلام بودن زنان با فرشتگان، توفیق الهی است که نصیب آنان گردیده است.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به کلام قرآن که زنان را به انجام سه کار پسندیده فراخوانده است اشاره کرد و گفت: اولین توصیه خدا به زنان این است که چشم در چشم نامحرم نباشند و حریم خود را حفظ نمایند.دوم اینکه خود را از نامحرمان بپوشانند و در معرض دید نامحرم قرار نگیرند و سومین توصیه به زنان این است که هنگام راه رفتن به گونه‌ای راه روند که توجه نامحرم را به خود جلب ننمایند.

وی در ادامه به نقش اجتماعی زنان در ادوار مختلف به ویژه دوران صدر اسلام اشاره کرد و افزود: حضرت زهرا (س) بعد از حادثه رحلت پیامبر اکرم (ص) نقش خود را در خانه حضرت علی (ع) پررنگ‌تر کرد و خطبه‌هایی را در مجالس مختلف در حالی که حجاب کامل و روبنده‌ای بر صورت داشت، ایراد نمود. علاوه بر این، در مسجد نیز حضرت فاطمه(س) از           پشت پرده برای مردم سخنرانی می‌کرد.

خانم توکلی اسلامی همچنین با اشاره به سجایای اخلاقی و شخصیتی حضرت زینب (س) به عنوان یک الگو و اسوه زن مسلمان، اظهار داشت: در کربلا آن حضرت با ایراد سخنرانی و رعایت حجب و حیا، بنیان فکری بنی امیه را فرو ریخت و در میدان مبارزه همراه با سایر زنان با حفظ پوشش و رعایت عفت از برادر و فرزندانشان دفاع کرد.

در ادامه خانم هاشمی فخر به مناسبت فرا رسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی به مداحی و مرثیه سرایی پرداخت.