همایش روز ملی دامپزشکی در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد

مراسم روز ملی دامپزشکی با حضور اعضای سازمان نظام دامپزشکی خوزستان، مدیر کل اداره دامپزشکی استان و اعضای هیئت علمی دانشکده دامپزشکی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این مراسم که 14 مهرماه در آمفی تئاتر دانشکده دامپزشکی برگزار شد، عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: علم دامپزشکی در دنیا با سرعت در حال پیشرفت است، در حالی که حوزه آموزش دامپزشکی در کشور با این سرعت پیشرفت نکرده است. در چنین شرایطی نمی‌توان از متخصصان دامپزشکی توقع داشت به گونه‌ای عمل کنند که کشور از نظر اقتصادی در بخش تولیدات دامی خودکفا شود.

دکتر محمد نوری افزود: ‌در حوزه دامپزشکی فرصت‌های بسیاری برای ایجاد اشتغال وجود دارد و با توجه به رشد جمعیت کشور و جهان و نیاز به افزایش تولیدات دامی، باید به رشته دامپزشکی بیشتر توجه شود. همچنین ‌برای آنکه متخصصان دامپزشکی بتواند نقش موثرتری در توسعه تولیدات دامی ایفا کنند، لازم از آموزش‌های علمی جدید بهره‌مند شوند.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز تاکید کرد: ادامه عملکرد سنتی در حوزه دامپزشکی هیچ کمکی به توسعه این علم در کشور نمی‌کند و باید براساس علم روز دنیا عمل شود. علم دامپزشکی تنها نیازمند تاسیس دانشکده نیست، بلکه باید اساس علمی در این دانشکده‌ها ارتقا یابد.

وی خاطرنشان کرد: برخی فارغ‌التحصیلان این رشته به دلیل این‌که از داشته‌های علمی کافی برخوردار نشده‌اند، پس از مدتی ناامید می‌شوند و به انجام کارهایی غیرمرتبط با رشته تحصیلی خود متمایل می‌شوند.

*واگذاری وظایف دامپزشکی به بخش خصوصی

همچنین مدیرکل دامپزشکی خوزستان گفت: سال گذشته ۵۰ درصد فعالیت‌های دامپزشکی خوزستان، با هدف واگذاری تصدی‌گری امور به بخش خصوصی، کوچک‌سازی دولت و ایجاد تناسب میان فعالیت‌های بهداشتی و اقتصادی در حوزه دامپزشکی، به بخش خصوصی واگذار شد.

مهندس مصطفی کنارکوهی نقش دامپزشک را از زمان تولید یک دام تا زمان مصرف محصولات پروتئینی بسیار با اهمیت عنوان کرد و افزود: دامپزشکی از دو جنبه اقتصادی و بهداشتی دارای اهمیت است و اهمیت جنبه بهداشتی در تمام جوامع پیشرفته روشن و سرمایه‌گذاری‌های بسیاری در این زمینه صورت گرفته است.

وی آموزش، بهداشت‌، تعداد کشتارگاه‌ها و توجه به منابع موجود در بخش دامپزشکی را متاثر از اقتصاد کشور دانست و ادامه داد: ایران کشوری در حال توسعه و مجموعه فعالیت‌های بخش دامپزشکی هم با‌‌ همان سرعت پیشرفت اقتصادی کشور پیش می‌رود. وضعیت است.

به گفته این مقام مسئول، در حال حاضر سیستم GIS برای شناسایی و تشخیص بیماری‌های دامی در خوزستان مستقر است و سیستم قرنطینه برای همه تردد‌ها و واردات و صادرات دام و طیور اعمال می‌شود.

*بیماری‌های حیوانی جوامع انسانی را تهدید می‌کند

رئیس سازمان نظام دامپزشکی خوزستان نیز در این مراسم به اهمیت دامپزشکی در تامین بهداشت جامعه اشاره کرد و گفت: بر اساس اعلام سازمان جهانی بهداشت از یک هزار و ۷۱۰ عامل بیماری زای شناخته شده، ۸۳۰ عامل معادل ۴۹ درصد همچنین از ۱۶۰ بیماری ۱۱۴ مورد معادل ۷۴ درصد بین انسان و دام مشترک است.

تقویان‌پور افزود: بیماری‌های حیوانی به صورت مستقیم و غیرمستقیم و از راه‌های گوناگون سلامتی جامعه را تهدید می‌کنند.

وی اظهار داشت: هدف اصلی دامپزشکی پاسخگویی به نیازهای حیاتی جامعه در مقابل تهدیدات بیماری‌های مشترک و ارتقای بهداشت دام و بهداشت عمومی جامعه به صورت همزمان است.

*افزایش 50 درصدی تعرفه‌های دامپزشکی

در بخش دیگری از این مراسم، معاون بهداشت، توسعه و آموزش سازمان نظام دامپزشکی از افزایش ۵۰ درصدی تعرفه‌های درمانی دامپزشکی تا پایان امسال خبر داد.

امیرعباس جعفری اظهار داشت: نرخ تعرفه‌های درمانی دامپزشکی از سال ۷۶ تغییری نداشت که در سال ۸۷ تعرفه‌های جدید صادر شد.

وی افزود: در سال گذشته این تعرفه‌ها دوباره بازنگری و حداقل ۵۰ درصد به آن‌ها اضافه شده و به وزارت جهاد کشاورزی برای تایید ارسال شده است.

به گفته وی، تعرفه‌های جدید دامپزشکی تا پایان امسال اعلام می‌شود.

جعفری یکی از اهداف سازمان نظام دامپزشکی را توسعه انجمن‌های صنفی عنوان کرد و ضمن درخواست از اعضا برای تاسیس انجمن‌های صنفی، اضافه کرد: انجمن‌های صنفی بازوان نیرومند بخش خصوصی هستند و امیداریم کاندیداهای دور آینده انتخابات توسط انجمن‌های صنفی معرفی شوند.

این مقام مسئول اظهار داشت: سازمان نظام دامپزشکی کشور ۲۷ هزار عضو دارد که ۱۳ هزار نفر از آن‌ها دامپزشک هستند، اما به دلایل مختلف اعضا فعال نیستند و برای تامین بودجه سازمان نظام دامپزشکی فعال شدن اعضا ضرورت دارد.