همایش دیپلماسی میراث در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد

با حضور دکتر سانگدون هوانگ دبیر کل شبکه دانشگاه‌های راه ابریشم، همایش دیپلماسی میراث در دانشگاه شهید چمران اهواز، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این همایش که امروز شنبه 19 اسفندماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه، گفت: استان خوزستان همواره جایگاه مردمانی خردمند و دانشور بوده است؛ ایران از گذرگاه‌های مهم راه ابریشم بوده و خوزستان خواستگاه شکل‌گیری بخش مهمی از تاریخ تمدن ایران است.

وی افزود: یونسکو سه اثر از خوزستان را در شمار میراث جهانی ثبت کرده است و این خود گواهی بر اهمیت تاریخی، تمدن و فرهنگی این بخش از کشور است. یکی از درخشان‌ترین نشانه‌های بالندگی در خوزستان شکل‌گیری و راه‌اندازی نخستین دانشگاه جهان در جندی‌شاپور است که به همین نام هم در تاریخ سر برآورده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تأکید کرد: در این دانشگاه استادان برجسته‌ای از هند تا یونان به کار آموزش و پژوهش مشغول بوده‌اند و ازاین‌رو این نهاد علمی و فرهنگی را باید از دستاوردهای نیاکان اندیشمند و خردورزمان برای گسترش ارتباطات بین فرهنگی میان سه تمدن مهم ایران، هند و یونان برشمرد.

خواجه، تصریح کرد: مساحت جغرافیایی تمدن ایرانی در روزگاران گذشته بسیار گسترده بوده و احترام ایرانیان به ارزش‌های جهان‌شمول هم‌زیستی اقوام و مذاهب گوناگون و فرهنگ‌های مختلف را در قلمرو ایران، میسر می‌کرد.

وی، بیان کرد: خوزستان نمونه‌ای کوچک از این هم‌زیستی همدلانه و فرهنگی اقوام و ادیان مختلف است؛ همین امر باعث شده مرزهای ایرانی فرهنگی در بخش‌هایی وسیع از دنیا گسترش یابد و آثار آن تا امروز آشکار است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: بر این بنیاد در دنیای امروز که اهمیت ارتباطات کارآمد سیاسی بر کسی پوشیده نیست، روابط بینا فرهنگی بر پایه فرهنگی و تمدنی زمینه‌ساز شکل‌گیری دیپلماسی عمومی خواهد بود و از رهگذر آن می‌توان انتظار داشت که انسان‌ها در جهانی سرشار از مهربانی، معنویت و انسان‌دوستی زندگی کنند.

خواجه، گفت: امیدواریم تلاش‌های عالمانه و برقراری روابط بینا فرهنگی عمیق به روابط بهتر دانشگاه‌های راه ابریشم بینجامد و زمینه بهره‌مندی از همکاری‌های مؤثر فراهم شود.

در ادامه دبیر کل شبکه دانشگاه‌های راه ابریشم، با تقدیر از میهمان‌نوازی دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: حضور در استانی فرهنگی با پیشینه تاریخی کهن مانند خوزستان موجب افتخار است.

دکتر سانگدون هوانگ، افزود: شبکه راه ابریشم دارای 31 عضو است که شامل دانشگاه علامه طباطبایی نیز می‌باشد و امیدواریم دانشگاه شهید چمران اهواز نیز به زودی جزو این شبکه شود.

وی، ادامه داد: شبکه راه ابریشم برای زنده نگه میراث این راه است؛ تاریخ جاده ابریشم به ما این واقعیت را می‌گوید که این نوع از زندگی در حال فراموشی است. اگر وضعیت به همین شکل پیش رود شاید نتوان آینده‌ای روشن را برای راه ابریشم تصور کرد.

دبیر کل شبکه دانشگاه‌های راه ابریشم، تصریح کرد: در حال تلاش برای این هستیم که جاده ابریشم را در مسیر خودش قرار دهیم و تمامی ارزش‌های تاریخی آن را بازسازی نماییم.

سانگدون هوانگ، بیان کرد: تنوع قومیتی موهبتی برای تمامی ما است؛ میراث فرهنگی هر کشور تنها به آن نقطه تعلق ندارد و تمامی این‌ها شواهدی برای کمک به کرامت انسان است.

وی، گفت: شبکه راه ابریشم از تمامی تحقیقات در این حوزه، فعالیت و پژوهش‌های مشترک و سفرهای علمی حمایت می‌کند.

مدیر دفتر روابط علمی و بین‌الملل دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، اظهار کرد: این همایش به پیشنهاد دانشگاه علامه طباطبایی، دانشگاه استرالیا و به میزبانی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار می‌شود و خوشبختانه از این دانشگاه سه نفر از استادان در این برنامه مشارکت داشتند.

دکتر کریم لویمی مطلق، افزود: روز گذشته نیز تور سیاحتی از جاذبه‌های گردشگری استان خوزستان برای میهمانان داخلی و خارجی این همایش برگزار شد که مورد استقبال قرار گرفت.

وی درباره اهداف همایش شبکه راه ابریشم، گفت: این همایش قصد دارد ارتباط فرهنگی دانشگاه‌هایی که در این راه هستند را احیا کرده و تنش‌های سیاسی بین فرهنگ‌ها را کمتر کند و با یادآوری دوران صلح و آرامش گذشته بتوان در آینده برنامه‌های علمی و فرهنگی را اجرا کرد.

مدیر دفتر روابط علمی و بین‌الملل دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: برای این همایش 15 مقاله  ارسال‌شده که همه به صورت تخصصی و به زبان انگلیسی ارائه می‌شود.

گفتنی است در این همایش که با حضور استادانی از دانشگاه‌های داخل و خارج از کشور برگزار شد، تفاهم‌نامه‌ای بین همایش و دکتر هوانگ دبیر کل شبکه دانشگاه‌های راه ابریشم برای ادامه یافتن این همایش در سال‌های آینده منعقد گردید.