همایش خانواده با موضوع «ویژگی‌های خانواده سالم و بهبود روابط زوجین و فرزندان»

به مناسبت روز خانواده، همایشی به همت کانون بسیج اساتید دانشگاه شهید چمران اهواز ویژه اساتید، کارکنان و خانواده آنها برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر رضا خجسته مهر عضو هیئت علمی دانشگاه در این همایش در سخنرانی خود با موضوع «ویژگی‌های خانواده سالم و بهبود روابط زوجین و فرزندان» گفت: هیچ سازمان و نهادی که به طور رسمی آموزش‌هایی در زمینه ازدواج و خانواده به جوانان ارائه دهد در کشور وجود ندارد.

وی اظهار داشت: متاسفانه افرادی که در عرصه آموزش مسائل مرتبط با خانواده و ازدواج وارد می‌شوند بعضا ناشی و کم اطلاع هستند.

دانشیار دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز به بیان احادیث و روایاتی از ائمه اطهار(ع) درباره خانواده پرداخت و گفت: هیچ بسته‌ و الگویی قشنگ‌تر و کامل تر از دین مبین اسلام روابط میان همسران را تشریح نکرده است.

دکتر خجسته مهر یکی از مشکلات زوجین را عدم بیان احساسات آنها با هم بیان کرد و ادامه داد: اکسیر عشق در اسلام، بیان احساسات است و در دین مبین اسلام تاکید شده که محبت خود را به یکدیگر ابراز نمایید و این اصل مهم لازمه حفظ و دوام زندگی مشترک است.

وی تاکید کرد: رابطه زناشویی یک حساب بانکی عاطفی مشترک است که هر چقدر همسران تحسین، تمجید، قدرشناسی، گذشت و فداکاری در آن بگذارند، برداشت می‌کنند.

این مشاور فعال در امور خانواده در ادامه مهم‌ترین سازه و متغیر در رابطه زناشویی را ادراک عدالت عنوان کرد و گفت: اگر هر کدام از زوجین عدالت را در زندگی مشترک حس نکنند، ارتباط را رها می‌کنند چرا که تا زمانی انسان‌ها در زندگی برای هم فداکاری می‌کنند که عدالت را درک کنند.

دکتر خجسته مهر به برخی تفاوت‌های شخصیتی و جسمانی زنان و مردان اشاره کرد و افزود: یکی از دلایل اختلافات میان همسران این است که ویژگی‌های شخصیتی یکدیگر را نمی‌شناسند و از خصوصیات هم اطلاعی ندارند.

وی بر سالم‌سازی فضای دانشگاه‌ها فارغ از قضیه تفکیک جنسیتی تاکید کرد و گفت: باید اخلاق حرفه‌ای را در استاد و دانشجو ایجاد ودر شکل‌گیری روابط انسانی و اسلامی تلاش کنیم.

دانشیار دانشکده علوم تربیتی دانشگاه شهید چمران اهواز بر آموزش پیش از ازدواج و شناخت زوج‌ها از هم تاکید و خاطرنشان کرد: فلسفه ازدواج در اسلام، آرامش است تحقیقات نشان داده اگر ازدواج رضایت همسران را به دنبال نداشته باشد، موجب کاهش طول عمر می‌شود.

در ادامه این همایش، دکتر رضا خجسته مهر به پرسش‌های شرکت کنندگان پاسخ داد.