نشست کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان برگزار شد

پانزدهمین نشست کارگروه تخصصی آموزش، پژوهش، فناوری و نوآوری استان خوزستان(آپفن) امروز چهارشنبه 29 اسفندماه با حضور اعضای این کارگروه در سالن جلسات استانداری خوزستان، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خوزستان، اظهار کرد: پیش از هر نشست باید محور و شاخص‌ها مشخص شود تا بتوان به‌طور تخصصی مسائل را موردبررسی قرارداد؛ به‌عنوان‌مثال برنامه‌های امسال باید به‌طور کامل در این حوزه مشخص شود تا کارگروه بتواند در تحقق ایده‌ها موفق باشد.

جمال عالمی نیسی با اشاره به شعار امسال با عنوان حمایت از کالای ایرانی، گفت: تلاش در تحقق این شعار بدون شک می‌تواند منجر به تحول در کشور شود و باید مسائل و محورهای مرتبط به این مسئله در کارگروه بررسی گردد.

وی افزود: باید بتوانیم تمامی دستگاه‌های اجرایی استان را در کار سهیم کنیم و از ظرفیت‌های موجود در بخش آموزش، پژوهش و فناوری و نوآوری استفاده نماییم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، عنوان کرد: همه سازمان‌ها باید برنامه‌های بلندمدت خود را تدوین کنند و تمامی برنامه‌ها ازجمله مسائل پژوهشی، آموزشی و ... را به کارگروه معرفی کنند.

دکتر غلامحسین خواجه، ادامه داد: برنامه‌ای در بخش تدوین سند آمایش علم  و فناوری استان داشته‌ایم که باید انجام شود و هنوز این کار صورت نگرفته؛ اگر لازم است این سند در استان تدوین شود باید کارگروه و شورای برنامه‌ریزی استان درباره این مسئله تصمیم‌گیری کند.

وی افزود: مسئله اصلی این است که دانشگاه‌ها چه کمکی می‌توانند به دستگاه‌های اجرایی کنند؛ در این زمینه دستگاه‌های اجرایی باید در این زمینه جمع‌بندی‌های لازم را انجام دهند.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: کارها باید به صورت اجرایی پیش برود و تلاش کنیم در پایان سال چندین کار اصولی در کارگروه انجام دهیم.

در ادامه قاسم سواری صنگوری مدیرکل منابع انسانی و تحول اداری استانداری خوزستان نیز بیان کرد: اگر نگاهی به گذشته کارگروه داشته باشیم و عملکرد را بررسی کنیم می‌بینیم کارگروه بر اساس شرایط پیش‌آمده تصمیماتی را اتخاذ کرده است.

وی افزود: امسال فرصتی پیش‌آمده و شورای برنامه‌ریزی استان یک سری الزاماتی را از کارگروه‌ها خواسته و باید دراین‌باره برنامه جامعی با شاخص‌های مشخص را در کارگروه تدوین کنیم.

سردار علیپور مدیرکل حفظ آثار و ارزش‌های دفاع مقدس استان خوزستان نیز دراین‌باره بیان کرد: استان خوزستان دارای استعدادهای زیادی است که متأسفانه نتوانسته‌ایم در برخی از حوزه‌ها استفاده‌های لازم را ببریم .

وی افزود: به نظر می‌رسد این مسئله باید در این کارگروه موردبررسی قرار گیرد و برنامه‌های تدوین‌شده ارائه و بررسی گردد و زیرساخت‌های لازم برای تحقق این برنامه‌ها فراهم شود.

سردار علیپور درباره ظرفیت‌های دفاع مقدس در استان خوزستان، عنوان کرد: باید بتوانیم توانایی‌های استان را در این مسئله دخیل کرده و در حوزه پژوهش گام‌هایی را برداریم و اتفاقاتی که در دران دفاع مقدس رخ داد و از نظر علمی و تخصصی نیز دارای ارزش  هستند، بررسی گردد.

دکتر ابراهیم حاجی دولو معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز نیز، اظهار کرد: امسال از سوی مقام معظم رهبری سال حمایت از کالای ایرانی نام‌گذاری شده است و باید نقش واحدهای مختلف مشخص و تأیید شود.

وی افزود: حمایت از کالای ایرانی نقش مهمی در پویایی اقتصاد اجرا خواهد کرد؛ برخی از صنایع ما با این گلایه مواجه هستند که شرکت‌های اصلی خریدهای خود را از این واحدها انجام نمی‌دهند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز از تغیر مأموریت دانشگاه‌ها خبر داد و افزود: یکی از برنامه‌های اصلی دانشگاه‌ها کمک فنی و تخصصی به سازمان‌ها و شرکت‌های دولتی و بخش خصوصی است .

در این نشست تهیه و نهایی سازی برنامه‌های امسال کارگروه آپفن در راستای رفع چالش‌های استان، اولویت‌های دولت مطابق برنامه ششم توسعه، پروژه‌های ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و الزامات یا تکالیف قانون بودجه، شرح وظایف و مأموریت‌های مصوب قانونی کارگروه و ارائه فعالیت‌های پژوهش و فناوری شرکت برق منطقه‌ای موردبررسی قرار گرفت.