عرصه تعلیم و دانش‌اندوزی بنیادی‌ترین کانون تعالی فکر و اندیشه انسان است

پیام رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز به مناسبت روز معلم؛///

عرصه تعلیم و دانش‌اندوزی بنیادی‌ترین کانون تعالی فکر و اندیشه انسان است

دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در پیامی به مناسبت 12 اردیبهشت‌ماه سالروز شهادت استاد مرتضی مطهری و روز معلم، گفت:  عرصه تعلیم و دانش‌اندوزی به عنوان بنیادی‌ترین کانون تعالی فکر و اندیشه انسان یکی از اصولی‌ترین زیرساخت‌های تحول و پیشرفت جامعه در زمینه‌های گوناگون است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در متن این پیام آمده است:

مقام معظم رهبری:

"دست توانای معلّم است که چشم‌انداز آینده ما را ترسیم می‌کند"

تعلیم و تربیت ازجمله مزیّت ارزشمند و مهم جوامع مختلف است که در میان ادیان و مذاهب مختلف نیز موردتوجه قرار داشته است. در مکتب حیات‌بخش اسلام نیز این نعمت بی‌بدیل برای نخستین بار از سوی پروردگار به پیامبر گرامی اسلام عطا گردید.شرافت مقام معلّم و فضیلت این شغل مقدّس تا بدان‌جاست که امام علی (ع) در باب اهمیت و منزلت این جایگاه فرموده‌اند : کسی که به من حرفی بیاموزد مرا بنده‌ی خویش ساخته است .

بنابراین معلّم نزد بزرگان مکتب اسلام بر اساس مستندات و آیات و روایات متعدد از جایگاه ممتاز و ویژه‌ای برخوردار است .به‌یقین در همه ادوار حیات بشر یکی از ارزشمندترین اقشار جامعه، معلّمان و استادان بوده‌اند، زیرا جوشش و خروش قلم عالمان و فرهیختگان چنان اثری ماندگار بر روح و روان شیفتگان طالب علم بر جای خواهد گذاشت که زنگار ضمیر آنان را به ارزش فضیلت علم و اندیشه روشن و درخشان خواهد ساخت. عرصه تعلیم و دانش‌اندوزی به عنوان بنیادی‌ترین کانون تعالی فکر و اندیشه انسان یکی از اصولی‌ترین زیرساخت‌های تحول و پیشرفت جامعه در زمینه‌های گوناگون است .

بدیهی است که امروزه هر کشوری که از یک نظام آموزشی کارآمد با چشم‌انداز بلندمدت برخوردار باشد توسعه‌یافتگی و استقلال را در درون خود تجربه خواهد کرد و یقیناً محوری‌ترین عنصر نظام آموزشی کارآمد معلّم متعهد و متخصص است که منشاء تحول اساسی در این ساختار است. دانشگاه به عنوان مهم‌ترین کانون توسعه علوم در سطوح عالی در ابعاد گوناگون متولی امر تحقیق و پژوهش در مرزهای دانش است ازاین‌رو مهم‌ترین رسالت ذاتی معلّمان دانشگاه گسترش مرزهای دانش و پرورش نخبگان، اندیشمندان و فرهیختگان باهدف توسعه و بالندگی کشور است .

روز دوازدهم اردیبهشت ، سالروز شهادت  اندیشمند متفکر استاد مرتضی مطهّری (ره) به نام روز معلّم نام‌گذاری شده است. تقارن شهادت این استاد ارزشمند با روز معلّم از آن جهت دارای اهمیت است که شهید مطهّری در کنار آنکه شغل معلّمی دانشگاه را پیشه راه خودساخته بود ، به خوبی توانست علم را به زیور اخلاق گره زند، مطهّری گرچه روزهای آغازین انقلاب از میان ما رفت ولیکن اندیشه فکری ماندگار او در جان انقلاب طراوت و شادابی تازه‌ای بخشید و تصویری عمیق و ژرف از نظام فکری اسلام به جهان عرضه نمود .

بدون تردید پیشرفت و سرزندگی دانشگاه شهید چمران اهواز در بسیاری از  زمینه‌ها در سال‌های اخیر مرهون کوشش همه استادانی است که با استفاده از تعهد و نیروی تخصص به آن دست‌یافته‌ایم و امیدواریم در مسیر همت و تلاش همکاران عزیز، آینده‌ای پرفروغ پیش روی راه دانشگاه گشوده شود.  این روز مبارک  که متبرک از میلاد ارجمند امام زمان (عج) می‌باشد را محضر همه معلّمان ، آموزگاران و اساتید شادباش عرض می‌نمایم .