شهید صدرالدین نحوی؛ دانشجوی رشته بیولوژی

شهید صدرالدین نحوی دانشجوی بیولوژی دانشگاه شهید چمران اهواز سال 1338 در شهرستان بهبهان متولد شد و در 19 شهریورماه سال 1357 توسط ساواک آبادان به شهادت رسید.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، به همت دفتر امور شاهد و ایثارگر این دانشگاه زندگی‌نامه این شهید عالی‌قدر گردآوری‌شده که در ادامه می‌خوانید .

حاج حبیب نحوی برادر شهید در مورد شهید صدرالدین نحوی و خصوصیات اخلاقی او و نحوه‌ی شهادتش می‌گوید: شهید صدرالدین در امور مسجد و مسائل معنوی و امور انقلاب بدون نظر مرجع تقلید خودکاری را انجام نمی‌دادند.

بر اثر فعالیت شدید در دانشگاه بارها بازداشت‌شده بود و سرانجام در مسیر بازگشت از سوسنگرد و پس از سخنرانی و تبلیغات انقلابی موردحمله‌ی نظامیان قرارگرفته و به شهادت رسید. شهید محمدکاظم برادر شهید صدرالدین که همراه او بود هم به‌شدت از چندین جای دست‌وپا  و  سر مصدوم  و با خونریزی و به حالت اغما به بیمارستان آورده می‌شود که بعد از تلاش‌های فراوان پرستاران و کارکنان و پزشکان بیمارستان رازی اهواز (آقای دکتر یوسفیان ) شهید محمدکاظم نجات پیدا می‌کند.

او پس از بهبودی در بیمارستان با اطلاعیه‌های امام و پرسش‌ها دقیق چگونگی پیشرفت و پیروزی انقلاب را پیگیری می‌کرد و با عشق و علاقه‌ای که به امام و انقلاب و اسلام داشت با وجود اطلاع غیرمستقیم  از شهادت صدرالدین بردبارانه و صبری غیرقابل وصف چهره‌ای باز و مصمم و مقاوم داشت. شهید محمدکاظم پس از بهبودی نسبی و ترخیص از بیمارستان و درحالی‌که محدودیت حرکت زانوی راست داشت  با عشق به پاسداری از ارزش‌های اسلامی و شهادت در زمره اولین گروه عاشقانه و با قلبی مطمئن به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی می‌پیوندد.   او از اولین روز دفاع مقدس داوطلبانه در آغاز حمله دشمن بعثی به دفاع می‌شتابد  و در3/7/59 در جبهه بستان, با رقص خونین, خندان و شادان پای کوپان با سینه و دست‌وپا در پیش رو تقدیم  جانان به دیدار و آغوش حق‌تعالی می‌شتابد و به فیض رفیع شهادت نائل می‌گردد.