سمینار "اقتصاد رفتاری، جایگاه و اهداف آن" در دانشگاه برگزار شد

سمینار "اقتصاد رفتاری، جایگاه و اهداف آن" با حضور دکتر مصطفی حسینی دلدوست از سوی مرکز تحقیقات پولی و بانکی در سالن سمینار دانشکده اقتصاد دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر دلدوست عضو هیئت‌علمی دانشگاه تبریز در این سمینار با تشریح مدل‌های اقتصادی نئوکلاسیک‌ها و نئوکینزین‌ها، گفت: انسان‌ها به رفتارهای منصفانه واکنش نشان می‌دهند؛ به این معنی که انسان‌های اقتصادی هیچ‌وقت خطا نمی‌کنند و همواره به دنبال منافع خود هستند .

وی بابیان چالش‌ها و تناقض‌هایی که  اصول اصلی اقتصاد نئوکلاسیک با آن مواجه هست، به رویکرد انتزاعی این مکتب در مدل‌سازی رفتار افراد اشاره کرد و سپس با ورود به مباحث اقتصاد رفتاری و اقتصاد عصبی جزئیات بیشتری از این شاخه جدید از علم اقتصاد را تبیین کرد .

دلدوست، اظهار کرد: در اقتصاد رفتاری ما به دنبال تحولات بنیادی نیستیم و درواقع این رویکرد به دنبال انقلاب در جریان حاکم بر علم اقتصاد نیست بلکه بابیان کاستی‌های جریان متعارف علم اقتصاد به دنبال به اصلاح و بهبود آن می‌باشد.

وی همچنین ویژگی رویکرد اقتصاد رفتاری را منطبق بر واقعیت عالم دانست و اقتصاد رفتاری را ترکیبی از روانشناسی و اقتصاد بیان کرد و بر جنبه‌های کاربردی و سیاست‌گذاری آن در بخش‌های مختلف اقتصادی دولتی، سیستم‌های مالیاتی، معاملات بورس و مارکتینگ اشاره کرد و گفت: در حال حاضر در دنیا سالانه ۴۰۰ میلیارد دلار در بخش مارکتینگ هزینه می‌شود .

معرفی برخی بازی‌های رفتاری و رویکردها و ابزارهای مختلف در اقتصاد رفتاری بخش دیگری از سخنرانی وی را تشکیل داد.