رونمایی، نقد و بررسی دو کتاب در دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی

با حضور اعضای هیئت‌علمی دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز و مدیران اداره کل اقتصادی و دارایی استان خوزستان دو کتاب تألیف شده در این اداره کل رونمایی و موردنقد و بررسی قرار گرفت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این مراسم که ظهر امروز سه‌شنبه اول خردادماه در دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی برگزار شد، ابتدا مسئولان اداره کل اقتصاد و دارایی استان خوزستان به تشریح ابعاد مختلف دو کتاب "بررسی وضعیت بازار کار استان خوزستان" و " پژوهشی در تحولات اقتصادی استان خوزستان" پرداختند.

ازجمله بخش‌های کتاب "پژوهشی در تحولات اقتصادی استان خوزستان" می‌توان به اقتصاد ملی، بخش محصول ناخالص داخلی استان، بخش کشاورزی، بخش صنعت و معدن، ساختمان و مسکن استان، خدمات استان، حمل‌ونقل استان، انرژی استان و ... اشاره کرد.

در بخشی از چکیده این کتاب آمده است؛ بررسی ساختار اقتصادی هر منطقه، بدون بررسی شاخص‌های مختلف و گوناگون امکان‌پذیر نیست. به‌طور کل، وضعیت بخش‌های مختلف اقتصادی در یک منطقه و شاکله نهادهای اقتصادی و عملکرد آن‌ها در مجموع، ساختار اقتصادی یک منطقه را می‌دهد. در این راستا، به منظور تبیین دقیق ساختار اقتصاد استان خوزستان، کتاب پژوهشی در تحولات اقتصادی استان خوزستان در 20 بخش تألیف شده است.

همچنین در کتاب "بررسی وضعیت بازار نیروی کار استان خوزستان" به مشارکت اقتصادی، نرخ بیکاری و اشتغال، سهم اشتغال در بخش‌های مختلف، اشتغال ناقص، نرخ بیکاری جوانان و .... پرداخته‌شده است.

در مقدمه این کتاب نیز آمده است؛ سال 96، سال اقتصاد مقاومتی(تولید و اشتغال)، نام‌گذاری شده است؛ برای نیل به اهداف موردنظر در خصوص ایجاد اشتغال و ریشه‌کن کردن بیکاری مزمن، مقدماتی لازم است که یکی از این مقدمات داشتن تصویری روشن از وضعیت بازار نیروی کار می‌باشد، در این راستا معاونت اقتصادی اداره امور اقتصادی و دارایی خوزستان در نظر دارد تحلیل‌ها و بررسی‌های لازم را برد این خصوص با استفاده از داده‌های منتشره فصلی مرکز آمار ایران ارایه دهد، در این جهت و در ادامه گزارشت و بررسی‌های قبلی،  در گزارش حاضر وضعیت بازار کار و مؤلفه‌های قابل‌ذکر است که تمامی اعداد و ارقام قابل‌استفاده شده برای رسم جداول و نمودارها از گزارشات سالانه نیروی کار مرکز آمار ایران استخراج‌شده است.

در این نشست که با حضور دکتر آرمن رئیس دانشکده اقتصاد و علوم اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان این دانشکده، عبدالقاسم غوابش معاون اقتصادی و مسئولان و کارشناسان اداره کل امور اقتصادی و دارایی استان خوزستان برگزار شد، حاضران به بیان سؤالات خود پرداختند.