دکترغفوری تشریح کرد؛ اجرای طرح های عمرانی و بازسازی در مجتمع خوابگاهی حضرت معصومه(س)

شناسه : 1731507

دکتر حمیدرضا غفوری معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز به ارایه گزارشی از طرح های عمرانی، بازسازی و بهسازی مجتمع خوابگاهی حضرت معصومه(س) در سال 96 و 97 پرداخت.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر غفوری در این باره، بیان کرد:قدمت 60 ساله دانشگاه و اجرایی نشدن به موقع طرح های عمرانی و بازسازی خصوصا در خوابگاه ها موجب گردیده در چند سال اخیر نیاز دانشگاه از بخش عمرانی به حوزه های تعمیراتی و بهسازی تبدیل گردد.

وی افزود: در سال 96 مجموعه دانشگاه خود را برای یک سری امور مرتبط با بهسازی در خوابگاه آماده می کرد که اتفاقات پیش بینی نشده دست به دست هم داد و شرایطی را رقم زد که برخی مشکلات در زمان اسکان دانشجویان در خوابگاه ها، ایجاد شود.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: اگرچه جنبه های منفی این ماجرا زیاد بود اما می توان نگاه مثبتی نیز به آن داشت که توجه مسئوولان را بیش از پیش به اهمیت ماجرا و لزوم تسریع و تمرکز در حل مشکلات خوابگاه ها جلب کرد.

غفوری، بیان کرد: به همین دلیل بلافاصله پس از تعطیلی خوابگاه ها در سال قبل عملیاتی در رابطه با بهسازی مجتمع خوابگاهی آغاز شد و فشار بسیار سنگینی بر دانشگاه تحمیل گردید که خوشبختانه نتایج مثبتی را در بر داشت و رضایت نسبی دانشجویان را به دست آوردیم و موجب گردید این اقدامات امسال نیز ادامه داشته باشد.

وی، با اشاره به اینکه پردیس دانشگاه شهید چمران اهواز بیش از 170 هزار هکتار وسعت دارد، گفت: مجموعه خوابگاهی حضرت معصومه(س) نیز بیش از  15  هکتار است.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: این مجتمع دارای 12 بلوک خوابگاهی است و تقریبا چهار هزار دانشجو دختر در آن اسکان دارند؛ عمده مشکلاتی که سال قبل با آن موجه شدیم در بلوک های 5 تا 11 بود که کار سرمایش و گرمایش این بلوک ها توسط دو موتورخانه شماره یک و سه انجام می شود که به دلیل فرسودگی، در روند کاری آن مشکل ایجاد شد.

غفوری، افزود: یکی از دلایل اصلی مشکلات در خوابگاه ها طراحی ساختمان ها است که مناسب اقلیم گرمسیری نیست و شامل اتاق هایی به صورت دوره ای می شود که به فضای آزاد راه داشته و به همین دلیل سرما و گرمای اتاق ها به هدر می رود.

وی، ادامه داد: عامل دوم این است که به دلیل قدمت ساختمان ها و کمبود اعتبارات برای بازسازی و بهسازی، خرابی ها به صورت تجمعی رشد کرده و وضعیت را به حالت نابسامان در آورد .

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: دلیل سوم، ناکارآمدی سامانه های برودتی بود که سالیان سال از عمر مفید آنها گذشته و دچار فرسودگی و خرابی شده و امکان بازسازی به دلیل نبود اعتبارات یا تجهیزات وجود نداشت که با شناسایی این سه عامل در سال قبل برای رفع آنها برنامه ای در 18 بند پیش بینی شد که شامل خرید چیلرها، برج آبی، نصب کولر برای تعدادی از بلوک ها و .... بود.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: پس از بررسی های لازم به این نتیجه رسیدیم که سه بلوک را از سیستم خنک کننده مرکزی خارج کرده و به سیستم کولری تبدیل کنیم که زیرسازی برق به طور کامل تعویض و تقویت شد که این کار تقریبا 10 برابر هزینه خرید ها کولرها اعتبار نیاز داشت.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: در سال 97 با پیش بینی های انجام شده برنامه ریزی های منسجمی برای شروع به کار در تابستان انجام شد؛ مقرر گردید تا خردادماه آن دسته از اقدامات که مربوط به حوزه های ستادی و قابل انجام است، صورت گیرد و پس از آن عملیات اجرایی شروع شود اما به دلیل نیازهایی که وجود داشت مجبود شدیم در ایام نوروز بخشی از عملیات را انجام داده و بخش دیگر پس از تعطیلی خوابگاه ها در تابستان اجرایی شد.

غفوری، بیان کرد: بازسازی موتورخانه شماره سه، بازسازی برج های خنک کننده موتورخانه شماره یک، ایجاد زیرساخت برقی بلوک های 5 تا 8، تجهیز اتاقهای این بلوک ها به کولرهای اسپیلت، بازسازیی سیستم های آتش نشانی، ترمیم ایزوگام سقف ها و ... جزو اولویت های نخستی بود که انجام شد.

وی، افزود:280 کولر برای نصب در چهار بلوک نیاز بود که 160کولر از منابع مالی دانشگاه تامین شد اما رشد قیمت و نبود اجناس در بازار موجب گردید برای تامین باقی کولرها با مشکل مواجه شویم که امیدواریم بتوانیم باقی کولرها را نیز تامین کنیم.

معاون طرح و توسعه دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: نصب پنجره های دوجداره در خوابگاه ها، بازسازی سامانه های آتش نشانی با اعتباری بالغ بر 160میلیون تومان، تعویض لوله های فرسوده آب، گاز و فاضلاب در بلوک های 5 تا 11، اصلاح پل عابر پیاده اتوبان گلستان -که دانشجویان بر انتقال این پل به دورن خوابگاه و دانشگاه تاکید داشتند- ساخت و ساز در گیت ورودی خوابگاه دختران و... از دیگر اقدامات انجام شده است.

غفوری، اظهار کرد: امیدواریم با توجه به اینکه تا آغاز سال تحصیل جدید و ورود دانشجویان به خوابگاه فرصت کوتاهی باقی مانده بتوانیم با کمک های به موقع بخش باقی مانده از مشکلات خوابگاه ها در بخش تامین باقی کولرهای مورد نیاز را حل نماییم.