دو هزار کرسی ترویجی در چهار سال اخیر برگزارشده است

دبیر هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، بیان کرد: در چهار سال اخیر دو هزار کرسی ترویجی در دانشگاه‌های کشور برگزارشده است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، حجت‌الاسلام‌والمسلمین دکتر عبدالحسین خسرو پناه عصر امروز چهارشنبه 18 بهمن‌ماه در کارگاه" از ایده پردازی تا نظریه‌پردازی" که در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: تأکید به روسای دانشگاه‌ها این است که در کرسی‌های ترویجی سخت‌گیری نشده و اجازه عرضه مقالات داده شود.

وی افزود: تاکنون 36 نظریه ثبت و به جشنواره فارابی معرفی گردیده که این نظریه‌ها در جشنواره بدون ارزیابی جایزه فارابی را دریافت می‌کنند.

دبیر هیئت حمایت از کرسی‌های نظریه‌پردازی، نقد و مناظره، ادامه داد: در کشور با دودسته کرسی مواجه هستم که هرکدام آیین‌نامه‌های اجرایی ویژه خود را دارد؛ کرسی‌های آزاداندیشی که فعالیت فرهنگی و دانشجویی است و دسته دیگر کرسی‌های نظریه‌پردازی که متولی آن معاونت پژوهشی است و کاری علمی و آکادمیک و مربوط به استادان دانشگاه می‌باشد. متولی هر دو وزارت علوم است و آیین‌نامه هر دو نیز در شورای عالی فرهنگی تصویب گردیده.

خسروپناه، گفت: کرسی‌های نظریه‌پردازی در دانشگاه‌ها به دو نوع کرسی‌های ترویجی و کرسی‌های تخصصی است که این دو را نباید یکسان انگاشت؛ هر دو علمی هستند اما در کرسی‌های ترویجی یک مدعی و نظریه‌پرداز ایده خود را مطرح می‌کند و یک ناقد آن شخص را نقد می‌کند و در یک جلسه جمع‌بندی و نمره‌ای داده نمی‌شود؛ همچنین حتماً باید صاحب کرسی ایده‌اش مکتوب و به‌صورت مقاله باشد.

در بخش دیگری از این نشست نیز دکتر سید عباس رضوی عضو هیئت‌علمی گروه علوم تربیتی و روان‌شناسی دانشگاه شهید چمران اهواز درباره خلاقیت و راهکارهای آن به بیان مطالبی پرداخت.

گفتنی است در ادامه این نشست اعضای هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز به بیان نظرات و سؤالات خود پرداختند.