بازگشت به صفحه کامل

دسترسی مجلات دانشگاه شهید چمران اهواز به سامانه مشابهت یاب سمیم نور برقرار شد/////////////////

با حمایت معاون پژوهشی
 و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز و با پیگیری‌های انجام‌شده از سوی کتابخانه مرکزی این دانشگاه،  دسترسی مجلات دانشگاه شهید چمران اهواز به سامانه مشابهت یاب سمیم نور، برقرار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، کلیه دست‌اندرکاران  دفاتر مجلات دانشگاه (مسئولان، سردبیران، داوران، مدیران داخلی و کارشناسان ) می‌توانند از این سامانه برای مشابهت یابی مقالات استفاده کنند.

سامانه مشابهت یاب سمیم نور باهدف ارتقاء اعتبار و رتبه نشریات علمی-پژوهشی و علمی-ترویجی دانشگاه شهید چمران اهواز در حوزه‌های علوم انسانی، اسلامی و اجتماعی و همچنین سهولت نمایه این مجلات در نمایه‌های ملی و بین‌المللی خریداری‌شده است.

ازآنجاکه بخش قابل‌توجهی از نرم‌افزارهای مشابه یاب متون  به خط و زبان انگلیسی و اندکی به سایر خطوط و زبان‌ها خدمات‌رسانی می‌کنند که هیچ‌کدام خط و زبان فارسی را تحت پوشش قرار نمی‌دهند سامانۀ مشابه‌یاب متون نور (سمیم نور) به عنوان نخستین سامانۀ مشابه‌یابی متون به زبان فارسی در مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی سمیم نور (نور) به‌طور رسمی از تاریخ 20مرداد 1393 طراحی و گسترش یافت.

از ویژگی‌های سامانه سمیم نور می‌توان به   نمایش درصد مشابهت متن ارسالی کاربران با کل اسناد بازیابی‌شده، نمایش محل دقیق مشابهت متن ارسالی با محتوای هر یک از اسناد بازیابی‌شده، امکان مقایسۀ دو متن (مشکوک و مشابه) با استفاده از رنگی‌سازی متون در دو پنجرۀ جداگانه، امکان گزارش‌گیری از مشابه‌یابی به صورت پی‌دی‌اف به منظور مستندسازی، افزایش دقت مشابه‌یابی با نادیده گرفتن نقل‌قول‌ها، اشعار، آیات قرآن و روایات و... اشاره کرد.

کاربران می‌توانند با مراجعه به آدرس www.samimnoor.ir و عضویت از خدمات مشابهت یابی سامانه استفاده کنند. استفاده از این سامانه تنها از طریق ip های دانشگاه شهید چمران اهواز امکان‌پذیر است.

همچنین برای استفاده از سامانه سمیم نور در خارج دانشگاه و کوی اساتید، نیاز به  نصب VPN است. پیش از این نیز برای مجلات لاتین دانشگاه، توسط کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد،  نرم‌افزار مشابهت یاب ithenticate خریداری شد که در حال حاضر مجلات لاتین دانشگاه از این نرم‌افزار جهت مشابهت یابی مقالات خود استفاده می‌کنند.