دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز تجلیل شدند

آیین تجلیل از دانشجویان استعدادهای درخشان دانشگاه شهید چمران اهواز صبح امروز دوشنبه 24 اردیبهشت‌ماه در دانشکده اقتصاد این دانشگاه، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر عبداله پارسا معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه بیان کرد: دانش به این معنا نیست که مجموعه‌ای از تعاریف، فرمول‌ها و مفاهیم که در حافظه خودمان ذخیره کرده ایم را در زمان ضرورت بازتولید کنیم بلکه منظور از دانش دانایی است که صرفاً به مجموعه‌ای از اطلاعات مختوم نمی‌شود.

وی افزود: در حوزه علوم تربیتی سطح‌بندی‌های مختلفی داریم که یکی از مشهورترین آن‌ها در حوزه شناختی سطح‌بندی بلوم است که شش سطح را برای شناخت تعریف کرده است؛ نازل‌ترین آن دانش، فهم، کاربرد، تجزیه و تحلیل، ترکیب و عالی‌ترین سطح آن قضاوت و ارزش‌یابی است. طبیعتاً آنچه در حافظه نگهداری می‌کنیم در سطح نازل است اما آنچه پردازش می‌شود و به واسطه آن بین مفاهیم رابطه برقرار می‌کنیم و خلق مفهوم می‌کنیم در عالی‌ترین سطح قرار می‌گیرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: در مفهومی به نام دانشجویان استعدادهای درخشان معتقدم این درخشندگی باید به واسطه تولید مفهوم شکل گیرد و نه به واسطه حفظ مفهوم؛ حافظه یک وجهه مشترک بین انسان و تمامی موجودات زنده است اما بسنده کردن به حافظه یعنی بسنده کردن به نازل‌ترین سطح و ساده‌سازی بیش از حد و برای اینکه مفاهیمی در قالب‌های جدید تعریف شود نیازمند این است که مفاهیم مختلف در کنار هم جمع شده و در ترکیب جدید گنجانده‌شده و به اثری برسد که درخشندگی منجر شود و منشأ اثرات جدی باشد.

پارسا، افزود: تلاش مجموعه نظام آموزشی و به‌طور ویژه در وزارت علوم این است که شیوه تدریس به‌گونه‌ای پیش رود که این مسئله عینیت بخشد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: نتیجه این تلالو و درخشندگی در فرآیندی نمایان می‌شود که در کلاس‌های درس باید شاهد آن باشیم؛ امیدواریم مجموعه تلاش‌های حوزه آموزش در دانشگاه به ارتقاء سطح تحصیلی دانشجویان استعدادهای درخشان منجر شود و در آینده‌ای نزدیک شاهد افتخارآفرینی این دانشجویان در حوزه‌های مختلف علمی باشیم.

گفتنی است در این آیین که با حضور دکتر قدردان معاون دانشجویی، اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، از 390 نفر از دانشجویان استعدادهای درخشان این دانشگاه در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تجلیل شد.