جلسه ستاد شاهد دانشگاه شهید چمران با حضور مدیر کل آموزش عالی بنیاد شهید

دومین جلسه ستاد شاهد دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دکتر شهرکی پور  مدیر کل آموزش عالی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست ابتدا دکتر محمد علی فیروزی معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه در سخنانی با اشاره به اهمیت و نقش دانشگاه شهید چمران در دوران دفاع مقدس، اظهار داشت: در حال حاضر تعدادی اعضای هیئت علمی ایثارگر از یادگاران آن دوران در سنگر آموزش و تدریس حضور دارند که موجب افتخار دانشگاه هستند.

وی با اشاره به فعالیت‌های انجام شده در امور شاهد و ایثارگر دانشگاه  و تعامل با بنیاد شهید استان، خواستار حمایت بیشتر ازسوی اداره کل بنیاد شهید کشور شد و تاکید کرد: هر چه برای دانشجویان شاهد و ایثارگر کار شود باز هم کم است.

*تاکید بر شکوفایی علمی دانشجویان شاهد وایثارگر

در ادامه این نشست، دکتر حسن شهرکی پور مدیر کل آموزش عالی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن ابراز خرسندی از حضور یافتن در جمع دانشگاهیان شهید چمران اهواز به راهبردهای مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش قدرت تجزیه و تحلیل سیاسی، اخلاق و معنویت، رشد و پیشرفت حرکت‌های علمی، ارتباط نخبگان با جامعه، اهمیت علم و دانش و فناوری در دانشگاه‌ها از جمله این راهبردهاست که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به توانمندی علمی دانشجویان شاهد و ایثارگر، تصریح کرد: میزان افت دانشجویان معمولی بیش از دانشجویان شاهد و ایثارگر است و البته باید تلاش و برنامه ریزی شود تا همین مقدار کم نیز به صفر برسد و روز به روز شاهد شکوفایی بیشتر دانشجویان شاهد وایثارگر باشیم.

دکتر شهرکی پور با تاکید بر افزایش قدرت تجزیه و تحلیل سیاسی دانشجویان، اظهار داشت: مقام معظم رهبری تاکید دارند که هم دانشگاه و هم دانشجو باید سیاسی باشند و قدرت تجزیه و تحلیل مسائل سیاسی را داشته باشند تا جبهه‌بندی‌ سیاسی دنیا را بشناسند و راه درست را انتخاب کنند.

وی افزود: یکی دیگر از موضوعاتی که رهبری آن را مطرح کرده‌اند یاس ونومیدی است. دشمنان قصد نا امید کردن دانشجویان را دارند تا آنها را سرگرم کرده و از آموزش و پیشرفت باز بدارند. استراتژی دشمن این است که فضای ایران را پر از ناامیدی جلوه دهند و برای این هدف، ابتدا به سراغ فرزندان شهدا و ایثارگران رفته‌ است و اگر نتوانیم با دانشجویان ارتباط مناسبی برقرار کنیم و برای آنها برنامه‌ریزی و نیاز سنجی انجام نشود، مطمئنا به این مسیر سوق می‌یابند.

این مقام مسئول در سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور تعداد کل دانشجویان شاهد و ایثارگر در سطح دانشگاه‌ها را حدود 135 هزار نفر اعلام کرد و گفت: در دو سال اخیر تعداد زیادی از این گروه  به مقاطع تحصیلات تکمیلی راه یافته‌اند و امسال نیز حدود 300 نفر از این عزیزان در دانشگاه‌های معتبر داخل کشور به مقطع دکتری راه یافتند.

دکتر شهرکی پور از تخصیص اعتبار ویژه‌ای برای تقویت بنیه علمی دانشجویان شاهد وایثارگر خبر داد و گفت: بررسی‌ها نشان داده است که حدود 80 درصد دانشجویان شاهد و ایثارگر مشکل آموزشی ندارند و از توانمندی خوبی برخوردارند لیکن بیشتر آنها مشکلات روانی و عاطفی دارند از این رو لازم است در دانشگاه شهید چمران اهواز هم برای کاهش میزان افت تحصیلی دانشجویان و بهبود وضعیت آموزشی آنان برنامه‌ریزی شود.

وی یادآور شد: سال گذشته با کمبود اعتبارات مواجه بودیم اما امسال اعتبارمناسبی تامین شده است که دانشگاه‌ها می‌توانند برای پیشبرد اهداف آموزشی و رفاهی دانشجویان شاهد و ایثارگر از آن بهره‌مند شوند.

*دانشجویان شاهد مایه برکت دانشگاه هستند

در بخش دیگری از این نشست، دکتر حسن مروتی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز در سخنانی دانشجویان شاهد و ایثارگر را مایه برکت دانشگاه دانست و گفت: ستاد شاهد دانشگاه همه تلاش خود را برای رفع مشکلات این دانشجویان به کار خواهد گرفت و از هیچ کوششی فروگذاری نخواهد کرد.

وی با اشاره به آمار دانشجویان شاهد و ایثارگر در مقاطع مختلف، تعداد کل آنها را حدود 700 نفر اعلام کرد و افزود: امسال حدود 33 درصد میزان پذیرش دانشجو در دانشگاه شهید چمران افزایش یافته اما متناسب با آن، اعتباری تخصیص نیافته با این وجود، دانشگاه خود را مکلف به ارائه خدمات به دانشجویان می‌داند.

دکتر مروتی ادامه داد: اگر چه دانشجویان ورودی به دانشگاه شهید چمران اهواز از نظر سطح آموزش و پرورش در وضعیت مناسبی نیستند و عمدتا از استان‌های محروم به شمار می روند اما قبول شدن تعداد زیادی از فارغ‌التحصیلان ما در دانشگاه‌های دولتی در مقاطع تحصیلات تکمیلی در هر سال حاکی از خروجی موفق این دانشگاه و بالا بودن سطح علمی آن است.

وی ادامه داد: امسال بیش از یکهزار و 400 نفر از فارغ‌التحصیلان دانشگاه شهید چمران در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه‌‌های معتبر دولتی در سطح کشور پذیرفته شده‌اند.

*تلاش برای ارتقای سطح تحصیلی دانشجویان شاهد و ایثارگر

در ادامه این نشست، مهندس علیرضا پورقناد مدیردفتر شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران در سخنانی به فعالیت‌های انجام شده به ویژه در بخش آموزشی و توانمندسازی اشاره کرد و گفت: وضعیت دانشجویان شاهد و ایثارگر توسط اساتید مشاور و کارشناسان به طور دقیق رصد شده و مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی افزود: در حال حاضر 35 استاد مشاور در دانشگاه شهید چمران وجود دارد که با تمام توان خود کار می‌کنند و از هیچ کمکی به دانشجویان شاهد و ایثارگر دریغ نمی‌‌کنند.

مهندس پورقناد یکی از مشکلات امور شاهد و ایثارگر را ناقص بودن پرونده دانشجویان زیر پوشش این اداره عنوان کرد و گفت: اطلاعات دانشگاه درباره ورودی‌های جدید شاهد و ایثارگر ناقص است و پرونده این گونه دانشجویان عمدتا کامل نیست که همین مسئله کار ستاد را دشوار می‌کند.

وی بر ضرورت برنامه‌ریزی برای دانش‌آموزان در مقاطع راهنمایی و متوسطه و ارتقای بنیه علمی آنان پیش از ورود به دانشگاه تاکید کرد و گفت: در صورت تحقق این هدف، ورودی‌هایی با درجه و رتبه علمی خوب در آموزش عالی خواهیم داشت.

در پایان این مراسم، توسط دکتر شهرکی پور مدیر کل آموزش عالی سازمان بنیاد شهید و امور ایثارگران لوح تقدیر به ستاد شاهد و ایثارگر دانشگاه شهید چمران اهواز اهدا گردید.