جشن بزرگ غدیر در دانشگاه شهید چمران برگزار شد

جشن بزرگ غدیر، صبح روز دوشنبه 23 آبان‌ماه با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی و ستاد غدیر دانشگاه در سالن آمفی‌تئاتر دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران، در این مراسم باشکوه که هیئت رییسه دانشگاه، حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده محترم مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اساتید، رؤسای دانشکده‌ها، مدیران و جمع کثیری از دانشجویان حضور داشتند، رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز حقیقت و روح غدیر را پاسداری از ولایت و امامت و حکومت صالحان عنوان کرد و گفت:‌ آسمانی بودن این حادثه مانع از آن شده که در طی اعصار و قرون، خللی به اصل و اساس این واقعه وارد آید.

دکتر حسن مروتی اظهار داشت: اخیرا در برخی از گفته‌ها و نوشته‌ها تلاش شده پیام حقیقی واقعه غدیر خم انکار و تحریف شود و خطابه غدیر پیامبر اکرم (ص) تنها در توصیه به دوستی و یاری حضرت علی (ع) خلاصه شود و نه ولایت و وصایت ایشان این درحالی است که حقیقت و روح غدیر، پاسداری از ولایت و امامت و حکومت صالحان است. این پیام غدیر در طول تاریخ است که مانند رودخانه‌ای زلال از برکه پرصفای غدیر سرچشمه گرفته و در طول تاریخ، فرهنگ و تمدن اسلامی را سیراب کرده است.

وی افزود: در مسیر پرفرود وفراز تاریخ، برای کمرنگ و بی رنگ ساختن نقش و اهمیت واقعه غدیر تلاش‌ها شده است اما آسمانی بودن، بحق بودن و الهی بودن این حادثه مانع از آن گشته که درطی اعصار و قرون، خللی به اصل و اساس این واقعه وارد آید.

دکتر مروتی با تاکید بر گرامیداشت غدیر به عنوان عید بزرگ مسلمانان جهان، تصریح کرد: بر ما و نسل‌های بعد از ماست که برای قدردانی از لطف الهی و به عنوان سپاسگزاری از آن تلاش بی وقفه پیامبر(ص) بپا خیزیم.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز ادامه داد: امروز برنامه‌ پیچیده وحساب شده غدیر، درسی بزرگ و راهنمایی جاوید برای همه ماست که در عصر ارتباطات و با این امکانات متفاوت و گسترده که در اختیار داریم. هم طراز آن برای روز غدیر برنامه‌ریزی کنیم و برای انتشار این نباء عظیم، خبر غدیر به صورت همه جانبه و با استفاده از همه امکانات و با تدارک همه جهات تبلیغی، حرکتی جهانی را برای تبلیغ غدیر آغاز کنیم.

وی تاکید کرد: عظمت غدیر اقتضا می‌کند به بلندای آن برنامه‌ریزی داشته باشیم و گمان نکنیم پیامی با آن عظمت را در گونه‌های کم ابهت تبلیغ می‌توان جلوه‌گر ساخت. احترام به مقام با عظمت غدیر به ما فرمان می‌دهد که آن را درجذاب‌ترین و ارزشمندترین اشکال جلوه‌گر سازیم و هر گونه تبلیغی در رابطه با غدیر را لایق شان آن و به عظمت ساحت مقدس نخستین مبلغ آن یعنی پیامبر اکرم (ص) به انجام رسانیم برای این هدف لازم است مطالعه‌ای عمیق درباره واقعه غدیر داشته باشیم تا بتوانیم حقایق آن را به دیگران منتقل کنیم.

دکتر مروتی برپایی مجالس مرتبط با غدیر، تبلیغ صوتی و تصویری برای غدیر، تبلیغات شهری غدیر، تدریس مفاهیم غدیر، تحقیق در محتوای غدیر، تالیف درباره غدیر، نشر کتاب‌های تالیف شده در باره غدیر، به کارگرفتن هنر در راه غدیر، مسابقات فرهنگی غدیر، اهدای جوایز به نام غدیر و مشارکت در تبلیغ غدیر را گونه‌های مختلفی از برنامه‌ریزی همه جانبه برای غدیر عنوان کرد که آن را دربلندترین تابلوهای جهان با زیباترین و عمیق‌ترین نقش‌ها به تصویر می‌کشند و در معرض دید عالمیان قرار می‌دهند.

در بخش دیگری از این مراسم، حضرت آیت‌الله سید علی شفیعی نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به شرایط حساس جهان اسلام و توطئه‌های دشمنان، اظهار داشت: وظیفه ما در زمان حاضر اینست که در وهله نخست به حفظ عقاید خود بپردازیم تا بتوانیم به مرور زمان و بنا به مقتضیات، آن را به دیگران نیز تسری دهیم تا اسلامی که بر جای می‌ماند اسلام انقلابی باشد نه اسلام امریکایی.

وی درمورد اشاره قرآن به موضوع غدیر گفت: حداقل 4 آیه از قرآن کریم اشاره صریح به غدیر دارد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با تاکید بر متصل بودن مسئله نبوت و امامت تصریح کرد: بر هر مسلمانی واجب است که به اصول دین قائل باشد و همانطور که نمی‌توان برای مثال توحید خداوند را پذیرفت اما به عدل او قائل نبود، بنابراین نمی‌توان اصل نبوت را قبول داشت اما امامت را انکار کرد؛ از این رو هرکس که اصول پنج‌گانه دین اسلام را بپذیرد به جاری بودن و ادامه داشتن ماهیت غدیر تاکنون نیز معتقد خواهد بود.

آیت‌الله شفیعی در زمینه غنابخشی به جریان غدیر گفت: باید ماهیت غدیر را بخوبی بشناسیم و مایه‌ی علمی عقیده به غدیر را کسب و ترویج کنیم. وظیفه شیعه‌ی علی(ع) این است که با شیوه استدلال و منطق به بینش فلسفه پیدایش غدیر دست یابد.

در ادامه مراسم، دکتر علیرضا مخبردزفولی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه در سخنان کوتاهی شکوه مراسم جشن بزرگ غدیر را از عنایات حضرت علی(ع) دانست و از همه دست‌اندرکاران برگزاری این جشن خصوصا ستاد غدیر، روابط عمومی، خدمات، حراست و مجموعه همکاران معاونت فرهنگی و اجتماعی و استقبال بی‌نظیر دانشجویان، اساتید، مدیران و رؤسای دانشکده‌ها از این جشن و نیز از حضور حاج آقا بلادی رییس ستاد غدیر استان در مراسم تشکر کرد.

شایان ذکر است که در این مراسم باشکوه، گروه تئاتر جوان‌پژوهان ایران به اجرای تئاتری معنوی با محتوای واقعه غدیر پرداختند که مورد تشویق فراوان حاضران قرار گرفتند. سپس مولودی‌خوانی توسط مداح مطرح کشوری آقای احمد حسن مالکی انجام شد.