توجه ویژه صنایع استان به مراکز علمی و دانشگاه‌های خوزستان

دکتر خواجه در نشست با مدیران شرکت فولاد اکسین خوزستان خواستار شد؛

توجه ویژه صنایع استان به مراکز علمی و دانشگاه‌های خوزستان

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار توجه ویژه صنایع استان به مراکز علمی شد و افزود: خوشبختانه ظرفیت‌های علمی و پژوهشی خوبی در این مراکز وجود دارد که می‌تواند در حل بخشی از مشکلات مؤثر باشد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این نشست که امروز دوشنبه 31 اردیبهشت‌ماه در سالن اجتماعات این دانشگاه برگزار شد، دکتر غلامحسین خواجه، تصریح کرد:  خوشبختانه به نظر می‌رسد عزم و اراده‌ای جدی برای تحقق این مسئله در حال شکل‌گیری در کشور است..

وی افزود: در این زمینه ارتباطات خوبی با وزارت نفت و مجموعه شرکت مناطق نفت‌خیز جنوب وجود برقرار شد و نتیجه اعتماد به دانشگاه این بود که در زمینه 10 قلم کالای استراتژیک نفت، یکی از این کالاها توسط دانشگاه ساخته و به وزارت نفت تحویل داد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: ظرفیت علمی و تحقیقاتی لازم در این دانشگاه وجود دارد؛ نگاه دانشگاه به مسئله ارتباط با صنایع صرفاً مادی نیست و وظیفه خود می‌دانیم هر کمکی از دستمان برمی‌آیند انجام دهیم.

خواجه، بیان کرد: گروه پژوهشی وزارت علوم سال گذشته در بازدید از دانشگاه شهید چمران اهواز اعلام کرد تنها دانشگاهی هستیم که توانسته‌ایم با کمک سازمان‌ها مراکز پژوهشی تقاضا محور را تشکیل دهیم.

وی تصریح کرد: اگر عزم جدی در ارتباط با همکاری‌های متقابل وجود داشته باشد می‌توان به نتایج مطلوب رسید و تلاش خواهیم کرد این راه به خوبی ادامه داشته باشد.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، اضافه کرد: یکی از کوتاهی‌ها در دانشگاه شهید چمران اهواز ایجاد نشدن برخی از رشته‌ها مانند مهندسی صنایع است که این مسئله در برنامه راهبردی 5 ساله دانشگاه پیش‌بینی‌شده است.

در این نشست همچنین عبدالرضا محمود پور مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با اشاره به اینکه شرکت فولاد اکسین شرکتی نوردی است، گفت: درگذشته در این شرکت هم فولاد و هم نورد ساخته می‌شد که به دلیل برخی از مسائل بخش فولاد باقی‌مانده و بخش نورد فعال است.

وی افزود: متالوژی دو بخش است که شامل متالوژی استخراجی و متالوژی مکانیکی می‌شود که بخش مکانیکی به صورت کامل و جامع در فولاد اکسین وجود دارد و محصولات متنوعی تولید می‌شود.

مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان، ادامه داد: بر اساس هدف‌گذاری و پیگیری‌های انجام‌شده در سال قبل 30 درصد ورق‌های خاص و 70 درصد ورق ساختمانی تولیدشده که این مسئله نیز ریشه در مسائل اقتصادی دارد.

محمود پور، تصریح کرد: خوشبختانه الآن از بحران‌ها گذشته‌ایم و در شرایطی هستیم که می‌خواهیم این شرکت را به جایگاه واقعی آن برسانیم و باید برای رسیدن به این هدف ارتباط مؤثری را با بخش علمی و دانشگاه‌ها برقرار کرد. ارتباط بین صنعت و دانشگاه می‌تواند به خروجی علم و پژوهش منجر شود.

در ادامه نیز دکتر ابراهیم حاجی دولو معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه شهید چمران اهواز، اظهار کرد: مرکز تحقیقات حفاری و مرکز تحقیقات علوم رفتاری از مراکز دارای موافق قطعی و مرکز پژوهشی زمین‌شناسی و زمین شیمی نفت، مرکز پژوهشی شبکه‌های گازرسانی، آب و انرژی، بیوتکنولوژی و علوم زیستی، مرکز منطقه‌ای ریزگردها و زهکشی نیز موافقت اصولی را کسب کرده‌اند.

وی ادامه داد: همچنین مرکز تحقیقات سلول‌های بنیادی، مرکز تحقیقات لیزر و پلاسما، مرکز مطالعات شهری، مرکز تحقیقات سلول‌های خورشیدی، مرکز مطالعات پول و بانک  و مرکز تحقیقات پمپ‌های سر چاهی و درون چاهی در حال  تأسیس می‌باشد.

وی در خصوص اهداف تأسیس مراکز تحقیقاتی در دانشگاه گفت: این اهداف در راستای گذار به دانشگاه‌های نسل سوم و مأموریت گرا نمودن فعالیت‌های تحقیقاتی و فناوری شامل جهت‌دهی مأموریت‌های تحقیقاتی و فناوری به سمت تقاضا محوری، پاسخگویی سریع به نیازهای کاربردی و علمی کارفرمایان، ایجاد بستر لازم برای اخذ مأموریت‌های کلان ملی و بین‌المللی، ایجاد بستر لازم برای گسترش همکاری تیمی و بین‌رشته‌ای دانشگاهیان و ایجاد بستر اداری لازم برای همکاری‌های بین‌المللی است.

در پایان این نشست مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز و شرکت فولاد اکسین خوزستان با حضور در دانشکده مهندسی این دانشگاه مرکز تحقیقات نورد فولاد در دانشکده مهندسی این دانشگاه را افتتاح کردند.