تقویت ارزش‌های ملی تعلق‌خاطر نسل جوان را در پی خواهد داشت

معاون آموزشی دانشگاه تاکید کرد؛

تقویت ارزش‌های ملی تعلق‌خاطر نسل جوان را در پی خواهد داشت

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: در کنار تمام تلاش‌هایی که توسط نهادها و افراد مختلف صورت می‌گیرد ما معلمان و متولیان امر آموزش و پرورش نیز باید سعی کنیم از طریق تقویت ارزش‌های ملی و بها دادن به آن‌ها دست به عملی ارزشمند در راستای تقویت تعلقات خاطر نسل جوانمان بزنیم تا نسل آینده مانند نسل قبل میراث‌دار تاریخ و فرهنگ این کشور باشند.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز 10 اردیبهشت‌ماه در آیین گرامی داشت روز ملی خلیج‌فارس که در دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: واژه وطن و میهن در طول تاریخ همیشه نماد و نشانه اشتراکات ارزشی و منافعی بوده که مجموعه‌ای از انسان‌ها را بنا بر شرایطی تحت عنوان یک ملت گرد هم آورده است تا در قالب مرزهای جغرافیایی برای خود هویتی ترسیم نمایند و این هویت در طی سال‌ها به بخشی از وجود و شخصیت آن مردم تبدیل‌شده است.

وی افزود: در طول تاریخ جنگ‌های بسیار زیاد و طولانی با توجیهی به نام میهن‌پرستی و هویت رخ‌داده است؛ هویتی که اگر از ملتی سلب می‌شد موجودیت آن‌ها نابود می‌گردید، هرچند جنگ همیشه بدترین راه است و راه‌های بسیاری دارد که می‌توان با بهره‌مندی از این راه‌ها هویت یک ملت را حفظ و به نسل‌های آینده منتقل کرد.

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: یکی از این راه‌ها آموزش است که می‌تواند در تمامی سطوح صورت گیرد؛ ارزشی و اهمیت انسجام اجتماعی به عنوان عنصر و مؤلفه‌ای ماندگار برای یک ملت بر کسی پوشیده نیست و این انسجام را باید از طریق یک سری باورهای مشترک به دست آوریم به خصوص ملتی مانند ایران که از قومیت‌های مختلف شکل‌گرفته و هر کدام دارای هنجارهای خاص خود هستند و برای ایجاد این همبستگی نیاز به ایجاد باورهای مشترک است.

پارسا، عنوان کرد: نمادهایی مانند پرچم، زبان و... وجود دارد اما گاهی بخش‌هایی از مرزهای جغرافیایی در مقاطعی از تاریخ بیشتر اهمیت می‌یابد، نه به دلیل جنبه اقتصادی که دارند و اینکه بخشی از مملکت هستند و تمامیت ارزی یک کشور را شکل می‌دهند بلکه به دلیل اینکه نادیده گرفتن و آسیب رسیدن به آن قسمت به معنی آسیب رسیدن به حیات و شخصیت ما است.

وی در پایان، اضافه کرد: یکی از این نمونه‌ها خلیج‌فارس است که امروز تنها یک مرز و منبع اقتصادی نیست بلکه بخشی از وجود یا همه وجود ما است و برای همین امروزه با تمام توان نسبت به وجب به وجب خاکمان عشق می‌ورزیم و به‌طور خاص در این برهه از تاریخ برای ما این بخش از مرزها اهمیت بسیاری یافته است.

در این آیین که با حضور مسئولان، اعضای هیئت‌علمی و دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار گردید، از کتاب "خلیج‌فارس" که به همت دکتر جلیلیان عضو هیئت‌علمی گروه تاریخ دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه گردآوری‌شده است، رونمایی شد.