تفاهمنامه همکاری میان دانشگاه‌های شهید چمران اهواز وبصره عملیاتی می‌شود

با سفر هیئت عراقی از دانشگاه بصره تفاهمنامه میان دانشگاه‌‌های شهید چمران اهواز و بصره یک گام به عملیاتی شدن نزدیک شد.

مدیر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه شهید چمران اهواز در گفت‌وگو با واحد خبر روابط عمومی دانشگاه در این باره اظهار داشت: اخیرا یک هیئت عراقی شامل 35 عضو هیئت علمی دانشگاه بصره وارد ایران شدند که از این گروه، هشت نفر در دانشگاه شهید چمران اهواز حضور یافته و در نشستی، راه‌های عملیاتی کردن تفاهمنامه میان دو دانشگاه را بررسی کردند.

دکتر علیرضا جلیلی فر افزود: معاون پژوهشی دانشگاه بصره نیز به عنوان نماینده تام الاختیار این مرکز آموزش عالی در این بازدید و نشست حضورداشت.

وی ادامه داد: هیئت عراقی دانشگاه بصره از منابع آموزشی و پژوهشی در دانشکده‌‌های دامپزشکی، فنی و مهندسی، علوم و کشاورزی و آزمایشگاه و کتابخانه مرکزی دانشگاه شهید چمران بازدید کردند و از نزدیک با پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های علمی آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه آشنا شدند.

دکتر جلیلی فر با اشاره به تفاهمنامه همکاری‌های مشترک میان دو دانشگاه شهید چمران اهواز و بصره که اردیبهشت ماه امسال به امضای رئیس هر دو دانشگاه رسید، تصریح کرد: در نشست اخیر مسئولان دو دانشگاه راه‌های عملیاتی کردن مفاد تفاهمنامه مذکور بررسی گردید.

مدیر همکاری‌های علمی بین المللی دانشگاه شهید چمران اهواز مشترکات فرهنگی، مذهبی و همجواری با کشور عراق را یادآورشد و گفت: عمده انگیزه هیئت اعزامی از دانشگاه بصره برای تسهیل در انجام کارهای تحقیقاتی دانشجویان ارشد و دکتری و انجام کارهای آزمایشگاهی آنها بوده است و هم اکنون تعدادی دانشجو در دانشگاه بصره وجود دارد که تمایل دارند مقطع دکتری خود را با توجه به وجود امکانات آموزشی و آزمایشگاهی در دانشگاه شهید چمران بگذرانند.

وی تصریح کرد: دانشگاه شهید چمران اهواز آمادگی کمک جذب دانشجو از عراق و کمک به کارهای تحقیقاتی و ارائه خدمات آزمایشگاهی به دانشجویان تحصیلات تکمیلی آنها را دارد و مانعی برای انجام کارهای تحقیقاتی مشترک میان دو دانشگاه وجود ندارد.

نماینده دانشگاه شهید چمران اهواز در پیگیری اجرای تفاهمنامه با دانشگاه بصره گفت: هیئت اعزامی از عراق هم اکنون به مشهد مقدس رفته‌اند و قرار است پس از بازگشت از این سفر، اولویت‌های خود را از میان مفاد تفاهمنامه پیشین مشخص کنند تا هر کدام در قالب یک قرارداد جداگانه امضا و عملیاتی شود.

به گفته وی، در حال حاضر یکی از بندهای تفاهمنامه موجود با دانشگاه بصره عملیاتی شده و دو دانشجوی دکتری از بصره در رشته آموزش زبان انگلیسی از مهرماه امسال تحصیل خود را در دانشگاه شهید چمران اهواز آغاز کرده‌اند.

دکتر جلیلی فر انعقاد قرارداد با دانشگاه‌های خارجی و ارتباطات بین المللی را در ارتقای رتبه علمی دانشگاه موثر دانست و گفت: امیدواریم با عقد چند قرارداد با دانشگاه بصره، پیام آور خوبی در این زمینه برای جامعه دانشگاهی استان باشیم.

گفتنی است تفاهمنامه‌ای در 14 بند در راستای گسترش همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق و با توجه به تمایل طرفین به تعمیم آن در بخش‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری اردیبهشت ماه امسال توسط حسن مروتی رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز و صالح اسماعیل نجم رئیس دانشگاه بصره امضا و مبادله شد.

تبادل اعضای هیئت علمی، پژوهشگران و متخصصان برای پژوهش، تدریس و تبادل نظر، فراهم کردن تسهیلات لازم برای شرکت اساتید و پژوهشگران دو دانشگاه در گردهمایی‌ها و همایش‌ها و نیز گذراندن دوره‌های فرصت مطالعاتی، همکاری در برگزاری نمایشگاه‌های مشترک علمی، پژوهشی و فناوری و انجام طرح‌های مشترک، تبادل دانشجو در رشته‌ها ومقاطع مورد توافق برای ادامه تحصیل براساس مقررات جاری، فراهم کردن تسهیلات لازم برای شرکت دانشجویان در مسابقات ورزشی، حمایت ازایجاد کرسی زبان و ادبیات دو کشور در دانشگاه‌های یکدیگر از جمله مفاد این تفاهمنامه به شمار می‌رود.