تشکیل اتاق فکر صدا و سیما و دانشگاه شهید چمران

جلسه اتاق فکر مشترک دانشگاه شهید چمران اهواز‌ و صدا و سیمای مرکز خوزستان روز دوشنبه 24 مرداد در دانشگاه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این اتاق فکر که با موضوع "راهبردهای علمی
پژوهشی دانشگاه شهید چمران اهواز و رویکردهای رسانه ای"  با حضور جمعی از مدیران دانشگاه شهید چمران و صدا و سیمای مرکز خوزستان برگزار شد، در خصوص ابعاد مختلف تعامل بین دو سازمان بحث و تبادل نظر شد.

دکتر حسن مروتی، رئیس دانشگاه شهید چمران ابتدا شمه ای از وضعیت آموزش عالی استان خوزستان را برای حضار تشریح کرد و ضمن بیان توانمندی های دانشگاه شهید چمران در پیشرفت و توسعه استان و کشور، پتانسیل صدا و سیما برای بهبود و تسهیل فعالیت های آموزش عالی را ارزشمند ارزیابی کرد.

وی همچنین اظهار امیدواری کرد که بین دانشگاه شهید چمران و صدا و سیما ارتباط و تعامل بیشتری برقرار شود.

در ادامه، مهندس عمران حیدری مدیر کل صدا و سیمای مرکز خوزستان با اشاره به این که نگاه پژوهشی می تواند در عرصه های مختلف زندگی اثرگذار و سودمند باشد،‌ فعالیت رسانه و دانشگاه را موازی دانست و به وجود نوعی قرابت بین دانشگاه و صدا و سیما اشاره کرد.

وی همچنین با توانمند ارزیابی کردن صدا و سیمای مرکز خوزستان در برنامه سازی، آن را قابل رقابت با شبکه سراسری دانست.

حیدری ابراز امیدواری کرد: تعاملات بین دانشگاه شهید چمران و صدا و سیما بتواند تلقی افراد از صدا و سیما به عنوان یک ابزار صرفاَ اطلاع رسانی را به یک نگاه آموزشی تغییر دهد؛ چرا که وظیفه رسانه هایی مثل رادیو و تلویزیون صرفاَ‌ اطلاع رسانی فعالیت ها و اقدامات سازمان ها و مراکز علمی و آموزشی نیست، بلکه رسانه می تواند با شناسایی نیازهای آموزشی مردم در راستای رفع آنان نیز برنامه سازی کند و کارکرد آموزشی داشته باشد.

در ادامه این جلسه، دکتر محمد علی فیروزی معاون آموزشی دانشگاه ضمن تشکر از همکاری های خوب صدا و سیما با دانشگاه شهید چمران، طراحی برنامه منسجم را نوعی ضرورت قلمداد کرد. دکتر محمد راضی جلالی معاون دانشجویی دانشگاه نیز دانشجویان را به عنوان مخاطبان مهم رسانه تلویزیون دارای توانمندی های قابل توجه در برنامه سازی دانست و بر ضرورت نیازسنجی و مخاطب شناسی در تهیه برنامه تاکید کرد.

دکتر علیرضا مخبر دزفولی‏،‌ معاون فرهنگی و اجتماعی  دانشگاه نیز در سخنانی اظهار داشت: تشکیل اتاق فکر همانند بسیاری از ایده های دیگر، از ابتکارات مقام معظم رهبری(مدظله العالی) است.

وی در ادامه، تاکید بر کاربرد نتایج حاصله از اتاق های فکر،‌ صبغه علمی و پژوهشی اتاق های فکر،‌ و اتصال آنها به دانشگاه ها را متذکر شد و از جمله برکات آن به علمی شدن برنامه ها‌ و اتصال فضای نظریه و اجرا اشاره کرد.

مخبر دزفولی تلویزیون را رسانه ای موثر برای مبارزه با تهاجم فرهنگی دانست و اظهار داشت: جهت گیری برنامه های تلویزیون باید بر مواردی نظیر همبستگی ملی، مبارزه با فرقه گرایی،‌ تحکیم بنیان خانواده و خانواده اصیل ایرانی و مواردی از این دست باشد.

دکتر علیرضا زراسوندی‏‌،‌ معاون پژوهشی وفناوری دانشگاه نیز  فعالیت های صدا و سیما و همکاری این مجموعه با دانشگاه‏ را ارزنده توصیف کرد و اظهار داشت: تسهیل روند بهره گیری از منابع علمی و پژوهشی دانشگاه توسط برنامه سازان صدا و سیما از جمله برنامه های بخش پژوهشی دانشگاه به شمار می رود.

در ادامه این جلسه، جمعی از مسئولان صدا و سیما نیز انتظارات خود از دانشگاه را بیان کردند که از جمله آنها می توان به استفاده از پژوهشگران ومتخصصان دانشگاه در برنامه سازی، تسهیل ارتباط میان دو دستگاه،‌ استفاده از پتانسیل دانشجویی و همچنین رویکرد علمی تر به رسانه تلویزیون و رادیو اشاره کرد.

در پایان، حاضران جلسه توافق کردند که به منظور تسهیل ارتباط میان دو دستگاه و افزایش سطح تعامل،‌ تفاهمنامه ای میان دانشگاه شهید چمران و صدا و سیمای خوزستان مبادله شود.