بسترهای لازم برای تشویق سرمایه‌گذاران صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر در استان فراهم شود

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار شد:

عضو هیئت‌علمی گروه برق دانشکده مهندسی دانشگاه شهید چمران اهواز خواستار فراهم شدن بسترهای لازم برای تشویق سرمایه‌گذاران صنعت انرژی‌های تجدیرپذیر از سوی مسئولان استان خوزستان شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر محسن صنیعی امروز چهارشنبه پنجم اردیبهشت‌ماه در همایش استانی "توسعه انرژی بادی" که در دانشکده مهندسی برگزار شد، اظهار کرد: پیمان‌های متعدد بین‌المللی ازجمله پیمان کیوتو و پیمان پاریس، همه کشورها را ملزم کرده که تولیدات گلخانه‌ای را به حداقل برسانند و این مسئله تمامی دست‌اندرکاران صنعت انرژی را بر آن داشته که از نعمت لایزال انرژی‌های تجدید پذیر، بهره‌برداری کنند.

وی افزود: تجدید پذیر بودن، در دسترس و نامحدود بودن مشخصه‌های این انرژی‌ها است که خداوند در طبیعت به ما ارزانی داشته است؛ از سوی دیگر مهم‌ترین شاخصه این انرژی‌ها پراکندگی آن‌ها در طبیعت و درنتیجه امکان بهره‌برداری به عنوان منابع تولید پراکنده است به طوری که بتوان آن‌ها را در نزدیک‌ترین مکان به بارهای الکتریکی مورد بهره‌برداری قرارداد و درنتیجه سرمایه‌گذاری‌های کلان را در توسعه خطوط انتقال و توسعه شبکه سنتی به حداقل رساند.

عضو هیئت‌علمی گروه برق دانشکده مهندسی، ادامه داد: آنچه این روزها باید دغدغه همه سیاست‌گذاران کشور باشد این است که دوره نفت در حال پایان رسیدن است و اگر بسیاری از نیروگاه‌های ما با مبنای سوخت‌های فسیلی است، لازم است هرچه سریع‌تر به سمت گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر و استفاده از این منابع لایزال الهی پیش رفت.

صنیعی با اشاره به خشک‌سالی‌های اخیر عنوان کرد: این روزها که خشک‌سالی یکی از دغدغه‌های همه دست‌اندرکاران صنعت برق این است که چگونه از پیک بار حدود 58 هزار مگاوات کشور و حدود 9 هزار مگاوات شبکه خوزستان در تابستان امسال خواهیم گذشت، این افسوس به ذهن می‌آید که‌ای کاش در سال‌های گذشته از انرژی‌های تجدیدپذیر باد و خورشید استفاده کرده و گسترش می‌دادیم به طوری که سهمی قابل‌ملاحظه از این پیک بار را می‌توانستیم به انرژی‌های تجدید پذیر بدهیم.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به برگزاری یازدهمین نشست توسعه انرژی باد ایران، اظهار کرد: این نشست باهدف بررسی پتانسیل‌های انرژی‌های باد در ایران خصوصاً استان خوزستان برگزار می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، گفت: علی‌رغم پتانسیل‌های فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور متأسفانه سهم تولید این انرژی حدود پنج‌دهم درصد کل ظرفیت توان الکتریکی منصوبه کشور است.

صنیعی با اشاره به اینکه تولید این نوع انرژی در استان خوزستان نیز بسیار کم و در حد یک مگاوات است، افزود: این میزان نسبت به‌کل کشور و حتی استان‌های دیگر نیز نسبت پایین است؛ این نکته را نیز باید افزود که قراردادهای بسیاری برای گسترش انرژی‌های تجدیدپذیر در استان منعقدشده و ضروری است مسئولان استان زمینه‌های لازم برای تشویق سرمایه‌گذاران صنعت انرژی‌های تجدیدپذیر را فراهم آوردند.

این نشست با سخنرانی دکتر ریسبک استاد دانشگاه صنعتی برلین و دکتر اورعی رئیس انجمن علمی انرژی بادی ایران و استاد دانشگاه صنعتی شریف همراه بود.

ازجمله برنامه‌های این نشست می‌توان به برگزاری میزگرد تخصصی چالش‌های سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر ایران و برگزاری دو کارگاه آموزشی معرفی تکنولوژی‌های توربین بادی و معرفی فعالیت‌های مرکز توسعه فناوری توربین بادی پژوهشگاه نیرو اشاره کرد.