برگزاری کافه کتاب دانشگاه با نگاهی به "هشت قرن تاریخ اسلام در اندلس یا اسپانیای اسلام"

کافه کتاب دانشگاه شهید چمران اهواز با نگاهی به "هشت قرن تاریخ اسلام در اندلس یا اسپانیای اسلام" و با بررسی  کتاب " الاندلس" نوشته دکتر عصام شبارو، دوشنبه 17 اردیبهشت‌ماه ساعت 14-12 در کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد دانشگاه شهید چمران اهواز، طبقه سوم بخش مرجع، همراه با سخنرانی دکتر بهادر قیم عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی، برگزار می‌شود.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، کتاب "الاندلس" از نویسنده معروف مکتب تاریخ‌نگاری اسلامی بیروت دکتر عصام شبارواست. این کتاب از مهم‌ترین تألیفات دوره‌ی نوین که به بررسی دوران کلاسیک (قدیم) حضور مسلمانان در سرزمین اندلس یا شبه‌جزیره اییدی یعنی اسپانیای امروزی پرداخته است. در این کتاب شبارو تاریخ سیاسی ، اجتماعی، اقتصادی و تمدنی 8 قرن حضور مسلمین در سرزمین اندلس را به تصویر کشانده است. باید اذعان کرد که در میان منابع تحقیقاتی تاریخ اسلام در اندلس این کتاب از جامعیت و  تحلیل تاریخی بسیار بالایی برخوردار است. شبارو در این کتاب ضمن بررسی و معرفی جغرافیا، حیات سیاسی،اجتماعی و اقتصادی اندلس (اسپانیا) قبل از فتح اسلامی(92ه / 711میلادی) در تحلیل خود به نقش عوامل سیاسی ،اجتماعی و اقتصادی حاکم بر اندلس به عنوان عوامل بسترساز فتح این سرزمین پرداخته است. پس‌ازآن، نویسنده با یک فرآیند منسجم و با تکیه‌بر متون تاریخی متنوع و متعدد قدیم و جدید و با قلمی تحسین‌برانگیز کیفیت فتح اندلس، استقرار مسلمانان در آن، جدایی اندلس از قلمرو مسلمین توسط امویان در عصر خلافت عباسیان، ساختار سیاسی، ترکیب قومی، نژادی و جمعیتی سرزمین اندلس در دوره حکومت مسلمین اندلس، مناسبات مسلمانان و مسیحیان، اقدامات عمرانی و تمدنی مسلمانان در شهرهای مختلف اندلس، فراز و فرود حیات سیاسی و اقتصادی و تمدنی مسلمین در اندلس، حیات سیاسی اندلس بعد از سقوط دولت امویان اندلس، حضور دولت‌های مسلمان آمازیغی (مرابطین و موحدین) در اندلس، و درنهایت آخرین حکومت مسلمان "بنی نصر" در اندلس تا سقوط آن و پایان کار مسلمانان و تسلط مسیحیان بر سرزمین اندلس در سال1492 میلادی، را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. شبارو به منظور پوشش کامل 8 قرن تاریخ مسلمین در اندلس ، این کتاب را در 12 فصل به رشته تحریر درآورده است. کتاب برای بار اول در سال 2002 میلادی و 1423هجری توسط انتشارات دارالنهضه در بیروت به زیور طبع آراسته شد.