برگزاری نشست کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه شهید چمران

نشست اعضای شوراهای جدید کانون‌های فرهنگی، هنری، دانشجویی در سالن آمفی تئاتر معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با حضور دکتر مخبردزفولی معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه چمران، مهندس چکشیان مدیر فرهنگی دانشگاه، دکتر رضوی رئیس روابط عمومی، ناصر میاحی مسئول کانون‌ها و اعضای شوراهای کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه برگزار شد.

در این نشست، دکتر مخبردزفولی با ابراز خرسندی از حضور در جمع دانشجویان فعال در کانون‌ها، گفت: دانشگاه و خصوصا بخش فرهنگی بدون دانشجو، روح و ماهیتی ندارد.

معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با بیان اینکه اهداف تشکیل «کانون‌های فرهنگی و هنری دانشجویی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه» در عنوان آن نهفته است، افزود: مجموعه‌های دانشجویی، مجموعه‌ای هستند که اراده کرده‌اند مبلّغ فرهنگ و تمدن اسلامی-ایرانی با زبان هنر باشند؛ از این رو فعالیت‌های خارج از این اهداف، یا مغایر با هدف ایجادی کانون‌های فرهنگی و هنری است یا خارج از اهداف ایجادی؛ که در هر دو صورت، در اولویت معاونت فرهنگی و اجتماعی نیست.

وی با تاکید بر اینکه معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه تضمین‌کننده فعالیت‌هایی در کانون‌هاست که در جهت اهداف فوق‌الذکر باشد، تصریح کرد: هرگونه فعالیتی خارج از اهداف کانون‌ها به معنی بی‌ارزش بودن آن نیست، بلکه صرفاَ اولویت معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه محسوب نمی‌شود .

دکتر مخبردزفولی در ادامه خطاب به اعضای شوراهای کانون‌ها خاطرنشان کرد: برای تمامی برنامه‌هایی که جهت تایید به کمیته دانشجویی ارسال می‌شود، هدف تعیین کنید؛ ضمن اینکه حتما برنامه‌های خود را ارزیابی کنید، چراکه اگر فرم ارزشیابی تهیه شود قطعاَ برنامه‌های بعدی را با سهولت بیشتر و کیفیت بهتر به انجام خواهید رساند .

وی در پایان سخنان خود به اعلام چند خبر برای حاضرین پرداخت و گفت : به‌زودی یک اتاق کامپیوتر برای کانون‌ها افتتاح خواهد شد. همچنین شبکه اینترنت معاونت فرهنگی با مساعدت خاص معاون پژوهشی دانشگاه، مستقل می‌شود و کل مجموعه معاونت فرهنگی و طبیعتا بخش کانون‌ها را پوشش خواهد داد. علاوه بر این، نگارخانه به عنوان بخشی که بسیار مورد استفاده شماست بهسازی، تجهیز و تبدیل به نگارخانه‌ای نمونه در سطح استان می‌شود .

دکتر مخبردزفولی افزود: اگرچه روز ملاقات دانشجویی چهارشنبه هر هفته از ساعت 14 الی 16 تعیین شده است ولی در سایر ایام هفته نیز اگر ضرورتی به دیدار باشد حتما هماهنگی خواهد شد .

وی افزود: سایت جامع معاونت فرهنگی و اجتماعی نیز طراحی شده و به امید خدا آبان‌ماه افتتاح خواهد شد. این سایت بخش‌های مختلفی دارد که قسمتی از‌ آن مخصوص کانون‌های فرهنگی و هنری است .

در ادامه این نشست، مهندس چکشیان مدیر محترم امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه با اشاره به اینکه کانون‌ها ماهیتاَ به‌منظور انتقال اهداف فرهنگی و هنری تشکیل شده‌اند، تصریح کرد: در دانشگاه فضایی برای تمرین و تجربه یکسری فعالیت‌ها وجود دارد که اگر در برنامه‌ریزی ابتدای سال به این مساله توجه کنیم، پس از یک سال شاهد رشد اجتماعی، مهارتی و تجربه‌ در خود خواهید بود .

وی در ادامه، نیازهای یک متولی فرهنگی را به 3 حوزه تقسیم کرد و اظهار داشت: اولین نیاز در حوزه «دانش» است که می‌بایست فرهنگ و تمدن ایرانی- اسلامی، مبانی آن، چالش‌ها، سیر تاریخی آن و ضرورت‌هایش را بشناسید. دومین نیاز، بحث «انگیزش» است؛ بدین معنا که باید برای فعالیت‌ها انگیزه داشت و احساس کرد که خلأیی وجود دارد و آن خلأ به دست شما پر می‌شود. سومین حوزه مربوط به «مهارت»‌هاست؛ مهارت‌هایی که توسط آن، محتوا و پیام را منتقل می‌کنید. برای انتقال پیام نیز به ابزارهایی چون قدرت سخنرانی، قدرت بیان، قدرت مدیریت، هنر و... نیاز دارید .

مدیر امور فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران، در ادامه تاکید کرد : متولیان فرهنگی باید مطالعه روزانه داشته باشند و پیوسته در حال افزودن به اطلاعات خود باشند تا بتوانند موجب تعالی و ترقی دیگران شوند؛ مطالعه نیز محدود به کتابخوانی نیست بلکه شرکت در کلاس‌ها و کارگاه‌ها را هم شامل می‌شود .

مهندس چکشیان در ادامه، کانون‌ها را به تعامل و مشارکت با یکدیگر دعوت کرد و گفت: برخی کانون‌ها مثل کانون شهدا، محتوامحورند و برخی دیگر ابزارمحورند مانند کانون تئاتر؛ از این رو کانون‌های مختلف می‌توانند از محتوا و ابزارهای یکدیگر سود ببرند و حتی کار مشترک انجام دهند، ضمن اینکه نباید از اهمیت «مشورت » غافل شوند. اعضای کانون‌ها با اساتید، گذشتگان کانون‌ها و کانون‌های دیگر در سطح کشور مشورت کنند سپس ایده‌های خود را به مشورت‌ها بیفزایند و به آیندگان ارائه دهند .

وی در خاتمه افزود: اگرچه طر‌ح‌های کانون‌ها هر دو هفته یکبار ارائه می‌شود، اما همچنان که معاونت محترم فرهنگی از ابتدای حضور در دانشگاه مطالبه کرده‌اند، باید برنامه‌های خود را به‌صورت سالانه مطرح کنید و برنامه‌ریزی بلندمدت داشته باشید .