آیین یادبود استاد فقید دکتر تقی وحیدیان کامیار در دانشگاه برگزار شد

آیین یادبود استاد فقید تقی وحیدیان کامیار استاد پیشین گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه شهید چمران اهواز، با حضور مسئولان، دانشجویان و اعضای هیئت‌علمی این دانشگاه برگزار شد .

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، در این آیین که امروز دوشنبه 16 بهمن‌ماه در تالار قیصر امین پور دانشکده ادبیات و علوم انسانی برگزار شد، دکتر مختار ابراهیمی عضو هیئت‌علمی این دانشکده با گرامی داشت یاد و خاطره این استاد فرهیخته دانشگاه، گفت: برای انسان‌های اسطوره‌ای مرگ و زندگی هر دو اسطوره است و این را انسان‌های اولیه با طبیعت وزندگی طبیعی پیوند می‌زدند زیرا باور داشتند زندگی بخشی از مرگ و مرگ جزئی از زندگی است .

وی افزود: در این راستا آیینی به نام سوگ برگزار می‌شد و انسان‌های اسطوره‌ای روان گذشتگان را بدرقه می‌کردند تا به مینو و بهشت بپیوندد و با خواندن دعا مراسم‌هایی برگزار می‌گردید .

این استاد دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه با یادآوری خاطراتی از دکتر وحیدیان کامیار گفت: وی بیش از 15 سال استاد این دانشگاه بود و پس‌ازآن به دانشگاه فردوسی مشهد منتقل شد و خاطرات ایشان همیشه همراه همکاران و شاگردانشان است .

در ادامه دکتر نصرالله امامی استاد گروه ادبیات و زبان فارسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد: سخن گفتن درباره زنده‌یاد دکتر وحیدیان بسیار سخت است؛ شروع همکاری وی با این دانشگاه به سال 52 بازمی‌گردد و من نیز در سال 55 همکاریم را با این استاد فرهیخته آغاز کردم .

وی افزود: در آن دوران با حضور استادانی مانند دکتر نخعی، دکتر مجدی و ... گروه ادبیات دانشگاه جندی‌شاپور جزو قوی‌ترین گروه‌های دانشگاهی در سراسر کشور بود که پس‌ازآن تعدادی از این استادان از دانشگاه جدا و در ادامه تعدادی از جوانان جایگزین آن‌ها شدند .

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: ازجمله شاخص‌های ایشان می‌توان به ذهن تیز و خلاق اشاره کرد که تا آخرین لحظه‌ها نیز از آموختگان و نوآوری دست برنداشت .

دکتر پروین گلی زاده عضو هیئت‌علمی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دانشگاه شهید چمران اهواز و از شاگردان دکتر وحیدیان کامیار نیز در این آیین یاد این استاد فقید را گرامی داشت و گفت: سال 1357 افتخار شاگردی ایشان را داشتم و آن زمان دیدن یک استاد که زمان زیادی را برای شاگردان خود صرف می‌کرد برای من بسیار جالب بود .

وی افزود: ازجمله شاخصه‌های اخلاقی ایشان می‌توان به تواضع، صبر و آرامش وی خصوصاً در زمان برگزاری کلاس‌های درس اشاره کرد که همیشه زبان زد تمامی استادان و دانشجویان این دانشگاه بود .

در ادامه نیز محمد جوروند مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان خوزستان و از شاگردان قدیمی مرحوم دکتر وحیدیان کامیار و دکتر مظفری دانشجوی این استاد فقید در دانشگاه فردوسی مشهد به بیان خاطراتی از ایشان پرداختند .

گفتنی است دکتر تقی وحیدیان کامیار از چهره های نامی زبان و ادب فارسی ۴ بهمن ۱۳۱۳ در مشهد متولد و ۴ بهمن ۱۳۹۶نیز درگذشت .

وی در دانشگاه‌های شهید چمران اهواز(جندی ‌شاپور سابق) و سپس در دانشگاه فردوسی مشهد به تدریس اشتغال داشت. چندین کتاب و مقاله، بیشتر در موضوعات عروض و قافیهٔ فارسی و نیز دستور زبان فارسی،از او منتشر شده‌است .