امروز آغاز شد؛طرح ضیافت اندیشه ویژه اساتید خوزستان

طرح ضیافت اندیشه ویژه اساتید دانشگاه‌های خوزستان یکشنبه 20 شهریورماه به همت نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌های استان با حضور اساتید شرکت کننده و جمعی از مسئولان آغاز شد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، مسئول نهاد رهبری در دانشگاه‌های خوزستان پیش از ظهر امروز در مراسم افتتاحیه این طرح فرهنگی آموزشی، نقش پررنگ اساتید را در فرهنگ سازی جامعه و تاریخ یادآور شد و اظهار داشت: اساتید در دانشگاه‌ نه فقط درس و کتاب و مباحث علمی بلکه شخصیت دانشجویان را شکل می‌دهند از این رو در مقابل جامعه‌ای که فرزندان خود را بی دریغ در اختیار مراکز علمی و آموزشی قرار می‌دهد، بسیار مسئولند.

حجت الاسلام سید محسن شفیعی ادامه داد: ظرفیت بزرگی دردانشگاه‌ها و حوزه‌های علمیه مشغول به تحصیل هستند و فرصت بسیار خوبی برای جامعه ما محسوب می‌شود که علاوه بر مباحث درسی در زمینه معرفتی، فرهنگی و دینی نیز از محضر اساتید استفاده کنند.

وی درباره برگزاری طرح ضیافت اندیشه و شکل گیری این ایده اظهار داشت: برنامه‌ریزی برای ایجاد فرصتی ویژه اساتید از سال‌های گذشته پیگیری شد و با تلاش‌های فراوان، امسال این طرح به اجرا درآمد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه شهید چمران اهواز با بیان اینکه برگزاری طرح ضیافت اندیشه در راستای ارتقای معرفت اساتید از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی است، ادامه داد: پنج عنوان برای این دوره‌ها به تصویب رسید که شامل اندیشه سیاسی اسلام، اخلاق علمی و حرفه‌ای، معرفت شناسی و فلسفه علم، اصول تعلیم و تربیت اسلامی، تاریخ علم و تاریخ تمدن اسلامی هستند و سرفصل‌ها و متون این دروس تدوین شده است.

حجت الاسلام شفیعی تصریح کرد: امسال دو عنوان از عناوین نامبرده شده شامل اصول تعلیم و تربیت اسلامی و معرفت شناسی و فلسفه علم در قالب طرح ضیافت اندیشه اساتید در مدت 10 روز از امروز و در مجموع 30 ساعت، ارائه می‌شود که امیدواریم اعضای هیئت علمی شرکت کننده بهره کافی از این دوره‌ها ببرند.

وی علت تاخیر در برگزاری این دوره در خوزستان را گرمای هوا در تابستان عنوان کرد و گفت: طرح ضیافت اندیشه اساتید ماه مبارک رمضان در 28 استان کشور برگزار شد و استان خوزستان و آذربایجان شرقی برگزاری این دوره را به بعد ازماه مبارک رمضان موکول کردند.

به گفته این مقام مسئول در دانشگاه شهید چمران اهواز، طی فراخوان منتشر شده برای ثبت نام از اساتید دانشگاه‌های خوزستان اعم از دولتی و غیردولتی، 220 نفر ثبت نام کردند که اگر نام نویسی ادامه می‌یافت قطعا آمار از این بیشتر بود این در حالی است که ما حضور 150 نفر را پیش بینی کرده بودیم.

حجت الاسلام شفیعی از آمادگی دانشگاه صنعتی جندی شاپور دزفول برای اجرای طرح ویژه اساتید دانشگاه‌های شمال خوزستان و موافقت دفتر مرکزی طرح در قم و تهران با این شیوه اجرا خبر داد و گفت: 70 نفر از اساتید دانشگاه‌های منطقه شمال خوزستان در دانشگاه دزفول طرح ضیافت اندیشه را می‌گذرانند.

وی درمورد ترکیب شرکت‌کنندگان در طرح ضیافت اندیشه اساتید دانشگاه‌های خوزستان اظهار داشت: 180 نفر از شرکت کنندگان آقا و 40 نفر خانم هستند و بیشترین نفرات شرکت کننده از دانشگاه شهید چمران اهواز هستند و طرح مذکور از بعداز ظهر امروز به مدت 10 روز در دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار خواهد شد.

× توجه به موضوعات معرفتی در دانشگاه‌ها

در ادامه مراسم افتتاحیه، دکتر سید جعفر حجازی استاندار خوزستان به رشد سطح دینی و فرهنگی جامعه در سال‌های پس از پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و گفت: آنچه که دانشگاه‌های ایران اسلامی را از دیگر کشورها متفاوت کرده، مسائل دینی، معرفتی و تربیتی است که در دانشگاه‌های ایران مورد توجه قرار دارد و در این زمینه هم کار می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: محدودیت‌هایی که اکنون در برخی از دانشگاه‌های خارج کشور به شدت اعمال می‌شود، برای جبران سال‌هایی است که بدون توجه به مبانی عمیق تربیتی و فرهنگی سپری کردند و اکنون تلاش دارند محیط دانشگاه‌ها را اصلاح کنند.

عضو شورای فرهنگ عمومی خوزستان اظهار داشت: طرح ضیافت اندیشه فرصت خوبی است که اساتید زمان ویژه‌ای برای مطالعه درباره موضوعات معرفت شناسی و فرهنگی اختصاص دهند، مسائلی که در دوران تدریس و فعالیت خود در دانشگاه قطعا با آنها برخورد خواهند کرد.

حجازی خاطرنشان کرد: امروز دانشگاه یک مکان صرف آموزشی و علمی نیست بلکه محیطی اجتماعی، سیاسی و فرهنگی است و موضوعات فرهنگی و اعتقادی و تربیتی مطرح می‌شود که اساتید باید بتوانند پاسخگوی آنها باشند.

نماینده عالی دولت در خوزستان با تاکید بر کیفیت دوره طرح ضیافت اندیشه اساتید، افزود: اکنون که در دهه چهارم انقلاب اسلامی ضرورت برپایی این دوره‌ها احساس شده و شکل گرفته است، جا دارد اساتید کمال استفاده را از آن ببرند و شرایط مهیا شود که سال‌های آینده جمعیت بیشتری از اعضای هیئت علمی از این امکان بهره‌مند شوند.

وی به عنوان سرفصل‌های آموزشی این دوره اشاره کرد و گفت: بسیاری از معلمان، کارشناسان اهل فن و حتی اساتید نیز معتقدند بسیاری از تنگناها و مشکلات فرهنگی جامعه ناشی از ضعف در مسائل فرهنگی خانواده‌هاست و اگر در مسائل تربیتی قوی‌تر عمل کنیم، کاستی‌های فرهنگی ما کمتر خواهد بود.

استاندار خوزستان به اهمیت گذراندن دوره‌های معرفتی (ضیافت اندیشه) برای ارتقای اساتید اشاره کرد و گفت: حتی بدون توجه به این موضوع، فرا گرفتن مباحث تعلیم و تربیت و معرفت شناسی جزو مسائل اعتقادی و بنیادی در نظام تعلیم و تربیت اسلامی  به شمار می‌رود.