امام خمینی (ره) شخصیت استثنایی تاریخ شیعه است

آیت الله حسن زاده بیان کرد؛

امام خمینی (ره) شخصیت استثنایی تاریخ شیعه است

امام جمعه موقت اهواز، گفت: امام خمینی(ره) شخصیت استثنایی تاریخ شیعه است و این مساله به علت جامعیت شخصیت ایشان است.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، آیت الله سید ابوالحسن حسن زاده در آیین گرامی داشت سالگرد رحلت امام خمینی(ره) و قیام 15 خرداد که امروز چهارشنبه 9 خردادماه در سالن جلسات حوزه ریاست دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: شخصیت حضرت امام خمینی(ره) بسیار گسترده است و علی رغم اینکه کارهای پژوهشی بسیار خوبی در این زمینه انجام شده اما وسعت شخصیت امام بیش از آن است که با این پژوهش ها به صورت کامل شناخته شود.

وی افزود: امام خمینی(ره) یک فقیه بود هرچند کسانی بودند که فقاهت آنها بیشتر بود اما امام نظرات خاص خود را داشتند و حتی دشمنانشان نیز به فقه ایشان اعتقاد داشتند.

امام جمعه موقت اهواز، تصریح کرد: امام خمینی(ره) نظرات اصولی داشتند و استاد مسلم اخلاق محسوب می شدند و هیچ کس در این مساله تردیدی نداشت؛ ایشان شخصیتی عرفانی خصوصا در حوزه عرفان نظری داشتند و آثار به جای مانده ای در این حوزه داشتند.

آیت الله حسن زاده، بیان کرد: ایشان تنها استاد فلسفه حوزه علمیه قم بودند تا اینکه علامه طباطبایی از نجف به تبریز و پس از آن به قم آمدند و تدریس فلسفه را آغاز کردند. آیت الله بروجردی از امام خمینی(ره) خواستند که فقه را تدریس کنند و تا آن زمان ایشان تنها به تدیس فلسفه می پرداختند.

وی، ادامه داد: جامعیت امام(ره) نسبت به مسایل مختلف موجب شده بود شخصیتی بی نظیر داشته باشند؛ در دوره ای عرفا سیاست را برای خود مضر می دانستند اما امام سیاست و عرفان و ... را در کنار یکدیگر داشتند.

این استاد حوزه علمیه استان خوزستان، اضافه کرد: ایشان این هنر را داشتند که با بدنه جامعه ارتباط برقرار نمایند؛ در دانشگاه افرادی مانند مرحوم بازرگان و دکتر شریعتی، در حوزه علمیه استاد مطهری و شهید بهشتی و شهید حقانی و در نجف نیز شهید صدر تاثیرگذار بودند اما امام خمینی(ره) در تمامی اقشار تاثیر داشتند و این شد که بین ایشان و مردم اعتماد متقابل بود.

آیت الله حسن زاده، گفت: امام خمینی (ره) نمی خواستند ارتباطشان با مردم مانند فتوای میرزای شیرازی در تحریم تنباکو باشد؛ میرزای شیرازی فتوا داد استعمال تنباکو به هر شکل جنگ با امام زمان(عج) است که همگی این را پذیرفتند وبرخی نیز مخالفت کردند اما امام خمینی(ره) می خواستند مردم آگاهانه وارد عرصه شوند و از سال 42 به بعد به مبلغین می گفتند به شهرهای مختلف که می روید مردم را آگاه کنید.

وی، اظهار کرد: بنیان گذار انقلاب اسلامی زمانی که زندانی شدند یکی از درجه داران آن دوره نزد ایشان رفتند و گفتند سیاست در شان شما نیست و امام فرمودند این سیاستی که می گویید از اول وارد آن نبوده ایم و پس از آن در روزنامه ها منتشر شد که با ایشان به تفاهم رسیده ایم.

امام جمعه موقت اهواز، بیان کرد: امام خمینی(ره) به مردم اعتماد زیادی داشتند. زمانی که به نجف تبعید شدند آیت الله خویی به ایشان گفتند باید نماز جماعت داشته باشید. در آنجا  پس از دیدار با آیت الله حکیم گفتند چرا قیام نمی کنید که آیت الله حکیم پاسخ دادند نمی توان به مردم اعتماد کرد و امام در جواب به ایشان گفت؛ شما قیام کنید من به عنوان نخستین فرد در کنارتان خواهم بود.

آیت الله حسن زاده، تصریح کرد: ما دوران جنگ را تجربه کرده ایم و پذیرفتن قطع نامه بسیار سخت بود و الان هم دشمنی ها هنوز وجود دارد و امید دارند بتوانند به درون جامعه نفوذ کند.

وی، افزود: مهم ترین رسالتمان این است که کارآمدی نظام دینی را در بخش های مختلف ثابت کنیم؛ خوشبختانه در حوزه های علمی پیشرفت خوبی داشته ایم. هر کس در هر حوزه ای که هست و وظیفه را بر عهده دارند باید برای تحقق اهداف تلاش داشته باشد.

این نشست با حضور دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، هیات رئیسه، اعضای هیات علمی، کارکنان و دانشجویان این دانشگاه برگزار شد.