استان خوزستان به لحاظ تخصیص اعتبارات به توجه بیشتری نیاز دارد

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان بیان کرد: استان خوزستان از گذشته مشکلات متراکمی دارد و به لحاظ موقعیت و تخصیص اعتبارات بالأخص در بخش عمرانی به توجه بیشتری نیاز دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه شهید چمران اهواز، دکتر علی حسین حسین زاده در نشست کارگروه آموزش عالی استان که امروز شنبه 30 تیرماه در سالن جلسات حوزه ریاست این دانشگاه برگزار شد، اظهار کرد: امیدواریم مسائلی که در این نشست مطرح شد به صورت عملی مصوب گردیده و بخشی از نیازها و کمبودهای استان با درایت و تدبیر مجموعه سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور رفع گردد.

وی افزود: خوزستان نباید با منابع نفتی آن دیده شود زیرا در صد سال اخیر دخالتی در مسئله اعتبارات نفت و گاز و .... نداشته‌ایم؛ امیدواریم مسئولان ما را مانند استان‌های دیگر ببینند و در راستای رفع مشکلات خوزستان اقدام شود.

معاون سیاسی و اجتماعی استانداری خوزستان اذعان کرد: مشکل ریز گردها، آلودگی‌های نفتی و ... به توجه ویژه نیاز دارد، هرچند شاهد تلاش‌های زیادی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی بوده‌ایم اما انتظار داریم در سفر دور روزه مسئولان این سازمان به استان نشست‌ها پربار و دارای مصوبات ویژه باشد.

*دانشکده باستان‌شناسی شهرستان شوش

در ادامه نشست نماینده مردم شوش در مجلس شورای اسلامی نیز بیان کرد: با توجه به اینکه شهرستان شوش ظرفیتی مهم از نظر جاذبه‌های گردشگری و تاریخی و مذهبی محسوب می‌شود و قدمت هفت‌هزارساله‌ای که تاریخدان‌ها برای این شهر تخمین زده‌اند، ایجاب می‌کرد دانشکده باستان‌شناسی که در سال 92 موافقت قطعی آن گرفته‌شده بود، راه‌اندازی شود.

دکتر سید راضی نوری، اظهار کرد: مسئولان دانشگاه شهید چمران اهواز برای راه‌اندازی این دانشکده تلاش‌های بسیاری داشته‌اند و اکنون نیز زمین موردنظر برای دانشکده وجود دارد و مراحل نهایی توافق در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور و استان را می‌گذراند.

وی، تصریح کرد: علی‌رغم تمامی تلاش‌ها، هنوز این مسئله اتفاق نیفتاده و در نشست‌های مکرر در استان نیز این موضوع دنبال شده است و امیدواریم مسئله ردیف مستقل اعتباری در نظر گرفته شود.

نماینده مردم استان خوزستان در مجلس شورای اسلامی، اضافه کرد: حق شهرستان شوش است که دانشکده باستان‌شناسی در آن ایجاد شود تا بتواند منشأ خدمت به فرهنگ و تاریخ این استان باشد.

*سهم استان خوزستان از آموزش عالی دولتی کم است

در ادامه دکتر غلامحسین خواجه رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز نیز بیان کرد:  آموزش عالی در استان گسترده خوزستان مشکلات خاص خود را در بخش‌های مختلف دارد.

وی افزود: یکی از مشکلات سهم کوچک خوزستان از آموزش عالی دولتی است و بخش قابل‌توجهی از دانشجویان در بخش غیردولتی است و لازم است به آموزش عالی دولتی استان توجه بیشتری شود.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: این دانشگاه به عنوان نماد آموزش عالی استان خوزستان، جزو قدیمی‌ترین دانشگاه‌های کشور است و پیش از انقلاب نیز جزو پنج دانشگاه برتر کشور محسوب می‌شد.

خواجه، گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز به واسطه هشت سال جنگ نتوانست به رشد موردنظر خود دست یابد و توقفی طولانی داشت که آسیبی جدی به آن وارد شد و نتوانست بودجه‌های لازم را جذب کند و طبیعی است دانشگاهی که بودجه را جذب نکند در سال‌های بعد نیز افزایش بودجه نخواهد داشت؛ این در حالی است که این دانشگاه در سال‌های پس از جنگ نیز در بخش اعتبارات رشدی نداشت.

وی، اظهار کرد: اگر طرح جامع دانشگاه جندی‌شاپور سابق و شهید چمران اهواز فعلی در سال 54 را بررسی نمایید مواردی مانند ساخت دانشکده باستان‌شناسی شوش در آن دیده‌شده که محقق نشده است.

رئیس دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: این دانشگاه یکی از دانشگاه‌هایی است که باید در زمینه نفت و گاز و پتروشیمی و مهندسی سرمایه‌گذاری می‌کرد؛ بنا نیست درجایی که هیچ‌کدام از این صنایع وجود ندارد این رشته‌ها وجود داشته باشد اما ما که در کنار این صنایع هستیم از داشتن رشته‌های موردنظر محروم باشیم.

*تدوین سه برنامه توسعه‌ای در دانشگاه شهید چمران اهواز

دکتر حمیدرضا غفوری معاون طرح و برنامه دانشگاه شهید چمران اهواز نیز در این نشست بیان کرد: استان خوزستان دارای منابعی غنی است اما دلایل بسیاری دست به دست هم داد که این استان در بخش‌هایی دچار محرومیت باشد.

وی افزود: صنایع کلان، کشاورزی، خاک حاصلخیز، جاذبه‌های طبیعی و باستانی و ... از ظرفیت‌های مهم این استان است؛ دانشگاه جندی‌شاپور که اخیر یونسکو آن را به عنوان قدیمی‌ترین دانشگاه جهان به رسمیت شناخت، یکی از افتخارات خوزستان می‌باشد.

معاون طرح و برنامه دانشگاه شهید چمران اهواز، ادامه داد: این استان در بسیاری از تولیدات مانند نفت، گندم، شکر، آب، گاز و ... رتبه‌های اول و دوم کشور را دارد و مجموع این توانمندی‌های موجب شده در تولید ناخالص داخلی پس از تهران استان دوم کشور باشیم، اما آیا با تمام این ظرفیت‌ها توانسته‌ایم به شکوفایی برسیم؟

غفوری، بیان کرد: آموزش عالی در استان گذشته‌ای بسیار سرفرازانه دارد، وضعیت فعلی آن رضایت‌بخش نیست ولی به آینده خوش‌بین هستیم و امیدواریم در این بخش به جایگاه واقعی خودمان برسیم. حدود 252 هزار دانشجو در مؤسسات آموزش عالی و در زیر نظام‌های متفاوت مشغول به تحصیل هستند که 25 هزار نفر از این تعداد در شش دانشگاه دولتی استان تحصیل می‌کنند. همچنین سهم آموزش عالی دولتی در استان خوزستان بسیار اندک است و هنوز برای پیشرفت جا وجود دارد.

وی با اشاره به اینکه وضعیت دانشگاه شهید چمران اهواز به عنوان محور آموزش عالی استان می‌تواند نشان‌دهنده وضعیت سایر دانشگاه‌های استان باشد، گفت: این دانشگاه 13 دانشکده دارد که با دانشکده‌های در حال تأسیس به 16دانشکده می‌رسد؛ 53 گروه آموزشی، 321 رشته و 16 هزار نفر دانشجو در مقاطع مختلف این دانشگاه مشغول به تحصیل هستند. این دانشگاه همچنین دارای هشت مرکز پژوهشی است که قدمت برخی به اواسط دهه 80 بازمی‌گردد و معاونت پژوهشی درصدد است برای هشت مرکز دیگر نیز موافقت‌های لازم را کسب کند.

معاون طرح و برنامه دانشگاه شهید چمران اهواز، یادآور شد: از دو سال قبل همزمان با ایجاد این معاونت در دانشگاه ایده داشتن برنامه برای هر کاری در دانشگاه شکل گرفت که خوشبختانه این مسئله تا حدودی عملی شد و برنامه‌های راهبردی دانشگاه در قالب سه برنامه راهبردی 5 ساله، برنامه جامع تعمیرات و برنامه 5 ساله مدیریت سبز تدوین گردید که امیدواریم هستیم بتوانیم بخشی از این برنامه‌ها را محقق کنیم.

در ادامه این نشست که با حضور دکتر گرایی نژاد مدیر آموزش عالی سازمان مدیرتی و برنامه ریزش کشور برگزار شد، اعضای حاضر به بیان نظرات خود درباره وضعیت آموزش عالی استان پرداختند.

همچنین صبح امروز دکتر گرایی نژاد از پروژه‌های عمرانی این دانشگاه دیدن کرد.